5-kamerwoning gesloten wegens hennepteelt

En wéér is een woning gesloten wegens de aanwezigheid daar van een wietplantage. Deze keer aan de Kotter. Op last van burgemeester Mirjam van ’t Veld is de woning, die overigens niet werd bewoond, voor drie maanden gesloten.

De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal over de hennepplantage en op basis daarvan is tot de sluiting besloten. Op grond van de Opiumwet kan dat, omdat de openbare orde in het geding is.

De politie ontdekte de plantage op 29 oktober. In de 5-kamerwoning werden 544 hennepplanten en 40 assimilatielampen aangetroffen. De betreffende ruimtes waren voor de teelt professioneel ingericht. Stroom werd illegaal afgetapt.

Een deel van de hennepplanten was al geoogst en ter droging verwerkt. Het ging daarbij om de toppen van 116 geoogste planten, die in droogrekken lagen opgeslagen. De eigenaar van de woning is aangeschreven.

 

 

 

 

Lees ook:Twee woningen Westwijk dicht wegens wietteelt
Lees ook:Twee wietwoningen dicht
Lees ook:Weer vijf wietplantages opgerold
Lees ook:Weer woning dicht wegens hennepteelt
Lees ook:Weer ‘hennephuis’ dicht, 758 planten

Eén reactie op “5-kamerwoning gesloten wegens hennepteelt

  1. frank

    Voor de straf moet de eigenaar wegens strafbaar beheer de woning voor 3 jaar vrijgeven voor noodopvang in de ruimste zin van het woord.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.