Inbrekers gebruiken op grote schaal ‘gaatjesmethode’

In Amstelveen maken criminelen op grote schaal gebruik van de zogenoemde gaatjesmethode om woningen binnen te dringen. De politie blijkt vorige week een 41-jarige inbreker te hebben aangehouden, die de methode toepaste in een woning aan de Dianalaan. Er wordt dan een gat naast de voordeur geboord, waardpor men vervolgens ijzerdraad steekt. Volgens de politie zijn er de laatste tijd al 45 aangiften gedaan van diefstal via die aanpak. Met het ijzerdraad opent de inbreker een hefboom – als die er zit – bij het raam of de deur. Het gezin aan de Dianalaan was thuis en werd wakker van lawaai in de woonkamer. Er bleek een inbreker aan het werk. Toen een lid van het gezin 112 had gebeld, kon de politie de woning omsingelen en de man arresteren. De inbreker is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij bleek onder meer drie laptops, een fototoestel en sierraden te hebben buitgemaakt.De politie adviseert deur- en raamhefboompjes te gebruiken met sloten en nooit de sleutel aan de binnenkant in het slot te laten zitten. Buitenlampen blijken een goed afschrikmiddel. Verder raadt de politie burgers aan geen waardevolle attributen i9n het zicht voor het raam te laten liggen. Omdat niet alle pogingen tot inbreken slagen wil de politie graag in kennis worden gesteld van evident geboorde gaatjes in woningen.

Lees ook:Senior inbreker in Westwijk
Lees ook:‘Spouwmuur-inbreker’ raadhuis 15 maanden
Lees ook:Golf van inbraken in Amstelveen noord
Lees ook:Gezin aan Pruimenlaan getroffen door koolmonoxide
Lees ook:Weer vier wiet-woningen dicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.