Nep krantenbezorgers vragen kerstfooi

De traditionele fooien aan het einde van het jaar voor krantenbezorgers zijn ook al een jachtterrein voor criminelen geworden. De regionale politie kreeg meldingen over nepbezorgers die bij Amstelveense huishouders hun ‘kerstbonus’ kwamen halen. De politie adviseert Amstelveners daarom komen goed op te letten aan wie de fooi wordt gegeven. ‘Gelukkig kennen veel mensen hun eigen trouwe krantenbezorger en belonen hem of haar met een welgemeende fooi’’  meldt de politie. Maar helaas geldt niet voor iedere Amstelvener en komen ten onrechte fooien soms terecht bij mensen die zich uitgeven als krantenbezorger en zijn meestal ook nog in het bezit van een kerstgroet van de krant. De politie vraagt inwoners daarom extra alert te zijn bij het geven van een extraatje, als een onbekende bezorger aan de deur komt.Om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten, adviseert de politie te controleren wie er aan de deur staat, alvorens die te openen. ‘Leg gepast geld klaar op een gemakkelijk bereikbare plek in de woning. Zeg tegen de bezorger dat u zijn of haar fooi gaat pakken en sluit dan eerst de deur. U kunt daarvoor ook een kierstandhouder gebruiken. Vertrouwt u het niet en bent u alleen, vraag de bezorger dan later terug te komen als er meer mensen in uw woning zijn.’  Voor meer tips bij onbekenden aan de deur: www.politie-amsterdam-amstelland.nl. Download de tipkaart en hang die bij uw voordeur.

Lees ook:Vrouw (86) opgelicht door ‘kraancontroleur’
Lees ook:Voorlichtingsbijeenkomst over oplichters aan de deur
Lees ook:87-jarige vrouw opgelicht door nep-pakketbezorger
Lees ook:Inbrekers gebruiken op grote schaal ‘gaatjesmethode’
Lees ook:Woning dicht wegens vuurwapens

3 reacties op “Nep krantenbezorgers vragen kerstfooi

 1. Hevi

  De geschiedenis herhaalt zich jaarlijks.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Oppakken en 2000 euro boete opleggen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. piet

   Dat zeg je nu Pieterliet, omdat je niet aan visitekaartjes kon komen, boef!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.