AvA kritisch op openbaar vervoersbeleid Brandes

Tim Lechner

Hoewel wethouder Jeroen Brandes van Verkeer heeft gezegd zich door de klachten van burgers over de nieuwe dienstregeling van Connexxion zegt zich gesteund te voeren in gesprekken mat die vervoersmaatschappij en concessieverlener Vervoersregio, meent de nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AvA) dat die hen in zijn hart maar lastig vond.

Kritisch commentaar van lijsttrekker Tim Lechner: “Je moet als wethouder OV wel echt een dikke huid hebben. Laat je onderzoeken hoe de inwoners van Amstelveen denken over het schrappen en omleggen van bushaltes en metro(sneltram) haltes. Heb je dat door de ambtenaren helemaal goed laten onderzoeken. Neem je samen met de raad er een besluit over. Denk je: ‘nu zal het wel goed zijn’, gaan diezelfde inwoners lopen klagen, als zij de ellende in de praktijk zien. Nee de bewoners hadden beter moeten opletten. Je kan toch als wethouder niet weten dat ze achteraf gaan lopen klagen. Maar let op: “Als de eerste schop de grond in gaat komen er ook klachten over de ombouw van de Amstelveenlijn”, voorspelde hij. “Op papier kan het er allemaal goed uit zien, maar de klapper komt als het concrete praktijk wordt.” Het is altijd het zelfde liedje: eerst niet opletten en dan achteraf gaan lopen klagen. Ze weten toch dat wij als overheid moeite hebben met mensen informeren. Hadden wij soms een brief bij de betrokken bewoners in de bus moeten laten bezorgen? Jullie weten toch dat we uit het Randwijk parkeeronderzoek niks geleerd hebben. Let nou! … toch eens op. Ik zeg het niet meer hoor. Altijd wat met die inwoners. Lastig volk.”

 

 

 

Lees ook:Höcker van BBA naar Lechners AVA
Lees ook:AVA wil meer woningen voor AV-ers reserveren
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing
Lees ook:Raadslid moet weinig weten….
Lees ook:Gemeente belooft door Sociale dienst vereiste kopielawine te willen temmen

Eén reactie op “AvA kritisch op openbaar vervoersbeleid Brandes

  1. Kees

    Gisteren al meer dan 3000 klachten op de diverse klachtensites. Alleen gek dat deze voormalige VVD er en D’66 juist nu met deze opmerkingen komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.