Meepraten over nieuwe Amstelveenlijn

Wie wil kan zich melden voor eb van de zogenoemde Begeleiding Commissies Uitvoering Amstelveenlijn. Om mee te praten over de vernieuwing van die lijn. Niet dat er wat aan te veranderen is en ook niet om klachten te uiten, maar helemaal links laten liggen wil hoofdaannemer VITAL van het werk de omwonenden en ondernemers ook niet.

Wat is zo’n Begeleiding Commissie Uitvoering (BCU) dan wel? VITAL: “Een groep mensen die kennis en ervaring delen over – in dit geval – de vernieuwing van de Amstelveenlijn. In BCU’s zitten omwonenden, ondernemers, afgevaardigden van de gemeente Amstelveen (en als het van toepassing is Amsterdam), medewerkers van het Projectteam Amstelveenlijn en vertegenwoordigers van hoofdaannemer VITAL. Gezamenlijk steken zij een paar keer per jaar de koppen bij elkaar om te bespreken hoe de vernieuwing verloopt, en wat er misschien anders of beter kan.”

Maar een BCU is géén klachtenloket, en ook geen plek om eigen wensen op tafel te leggen, haast de aannemer zich te zeggen. “En ook niet bedoeld om het hele project nog eens ter discussie te stellen. Wel is het een klankbordgroep die het algemeen belang tegen het licht houdt en constructieve feedback geeft aan de aannemer.”

‘Kleine ongemakken’

Of wel: er verandert eigenlijk niets aan het ontwerp, maar met kan komen praten, zodat achteraf is te zeggen dat over de Amstelveenlijn iedereen zijn ei heeft kwijt gekund. VITAL: “Over bijvoorbeeld kleine, dagelijkse ongemakken zoals geluidshinder of het ophalen van huisvuil. Of over een tijdelijke omleiding die in de praktijk onhandig uitpakt. Maar ook ‘grotere’ zaken zoals veiligheid en leefbaarheid kunnen aan bod komen.” De BCU’s komen enkele malen oer jaar bij elkaar.

 Doel

Volgens de aannemer zijn er twee hoofddoelstellingen: zorgen dat men zich in de omgeving van de Amstelveenlijn positief betrokken voelt, en dat men minimale hinder ervaart. “In de BCU’s wordt daar op vier manieren naar gestreefd:

• het rechtstreeks betrekken en informeren van de omgeving bij de vernieuwing van de Amstelveenlijn;

• het benutten van kennis en ervaring van de omgeving;

• het evalueren van werkzaamheden en maatregelen op doelmatigheid en effectiviteit – en, als dat nodig en mogelijk is, aanpassingen doorvoeren;

• anticiperen op lokale situaties, zoals een braderie of een avondvierdaagse.”

VITAL bepaalt het aantal BCU’s en hun locatie op basis van de geselecteerde leden en hun woonlocatie. Men kan zich aanmelden via: [email protected] Men ontvangt dan per mail een aanmeldformulier. Dat kan men weer ingevuld retour sturen per mail of per post naar Bovenkerkerweg 6, 1185 XE, Amstelveen, t.a.v. BCU/VITAL. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 januari 2018, waarna de selectie plaatsvindt. De gekozen leden krijgen eind januari bericht.

 

Lees ook:Vernieuwing Amstelveenlijn gegund aan VITAL
Lees ook:B&W bij aannemer AV-lijn op bezoek
Lees ook:Korter hinder bij ombouw Amstelveenlijn
Lees ook:Gemeente steunt proef met E-health
Lees ook:Werk aan Amstelveenlijn begonnen bij 3 kruispunten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.