‘Geen openbaar vervoer in Waardhuizen’

Bewoner Jan Demming van Waardhuizen, hoofdredacteur van het wijkblad Gondelkoerier voor Middenhoven en Waardhuizen, vindt dat de regionale Vervoersraad, waarin ook vijf Amstelveense raadslieden zitten, wat openbaar vervoer betreft zijn wijk lelijk in de steek liet in de nieuwe dienstregeling van Connnexxion.

(Door Jan Demming)

De vijf raadsleden, die Amstelveen vertegenwoordigen in de Regioraad, hebben zich lelijk te grazen laten nemen. Gevolg hiervan is dat de inwoners van Waardhuizen vanaf 10 december a.s. verstoken zullen zijn van openbaar vervoer door hun wijk en naar Gondel of Punter moeten wandelen. Wat is namelijk het geval?

Eén van de gevolgen van wijzigingen in de dienstregeling van Connexxion is dat bus 149 tussen Uithoorn en raadhuis Amstelveen (route: Nes a/d Amstel, Nesserlaan, Waardhuizen-centrum, Groenelaan, Busstation) gaat vervallen. En nu weet ik niet of de vijf vertegenwoordigers uit Amstelveen zich, net als ikzelf in eerste instantie, op het verkeerde been hebben laten zetten, maar er komt vanaf 10 december geen enkel vervangend vervoer meer in een langzaam maar zeker vergrijzende wijk, waar steeds meer inwoners afhankelijk zijn van openbaar vervoer.

Geslapen

Eerder werd de indruk gewekt dat er elektrische en oproepbare auto’s als alternatief voor bus 149 zouden worden ingezet op eerder genoemde route, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Die auto’s rijden straks vanaf Uithoorn, via Nes a/d Amstel helemaal langs de Amstel en slaan ter hoogte van Ziekenhuis Amstelveen links af.

Helaas moet ik constateren dat de vijf lokale raadsleden zich in de luren hebben laten leggen of hebben liggen slapen en dat zij de belangen van een groep inwoners bepaald niet hebben behartigd.

 

 

 

Lees ook:Bankras boos over slechter openbaar vervoer
Lees ook:SP: B&W informeren raad onvoldoende over verslechtering OV
Lees ook:Over openbaar vervoer in A’veen beslist Amsterdam
Lees ook:Wethouder Brandes luidt noodklok openbaar vervoer
Lees ook:Bewoners Waardhuizen-Middenhover vergaderen

3 reacties op “‘Geen openbaar vervoer in Waardhuizen’

 1. W.A.Bomgaars

  Eerder heeft Jan Demming Waardhuizen-Middenhoven terecht bestempeld als het “afvoerputje” van Amstelveen. Het Wijkplatform organiseert naar aanleiding daarvan een bijeenkomst op 7 december a.s. in De Meent (aanvang 19.30 uur) en nodigt niet allen de buurtbewoners uit maar vooral ook de locale politici en beleidsmakers. Durven ze zich te komen verantwoorden zo vlak voor de verkiezingen in maart ? We zullen het zien.
  W.A.Bomgaars (voorzitter)

  Agenda – met minimaal 6 punten – volgt z.s.m. (kijk ook op website !

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  Het kan die 5 raadsleden geen bal schelen. Dat er daar steeds meer ouderen komen te wonen die afhankelijk zijn van het ov komt niet eens op in de b.tte k.p van deze “ volksvertegenwoordigers”.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Raymond

   Dhr Bikker, bedoelt U botte kop of kuttekop?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.