Deining in Randwijck over plan Connexxion

Behalve wethouder Jeroen Brandes van Verkeer en Vervoer en raadsleden hebben ook bewoners in Amstelveen Noord moeite met onderdelen van het nieuwe vervoersplan van Connexxion. Er is in Noord een actie ontketend om de bushaltes aan de Graaf Florislaan en Dijkgravenlaan te behouden en buslijn 199 niet in te korten.

Connexxion heeft plannen voor beide. De haltes zouden al in december verdwijnen. Op de Facebookpagina ‘Bushalte Graaf Florislaan moet blijven’ schrijven inwoners van Randwijck zuid en omgeving zeer verontrust te zijn, vol onbegrip en verdrietig. “Eindelijk hebben wij hier een leuke buurt met bedrijven, winkels, restaurants en een mooi hotel, waardoor veel mensen gebruik maken van de halte Graaf Florislaan”, zeggen ze.

Naar hun mening gebruiken velen de halte om naar hun werk in Amsterdam te gaan of naar het zuiden. Ook is er deining over bus 199 naar Schiphol. Volgens de plannen rijdt die straks alleen nog maar tussen Westwijk en de luchthaven, zonder Amnstelveen-noord en Amsterdam-zuid aan te doen. Volgens de Randwijckers raakt daardoor een groot deel van de passagiers van elke aansluiting met het openbaar vervoer kwijt. “Onnadenkend, grof en mensonvriendelijk’ vinden zijn de geplande maatregelen.

 

“Velen, jong, oud, werkenden, schoolgaanders en gepensioneerden, zullen lijden onder de verwijdering van de bushaltes”, weet het actiecomité.

 

Lees ook:Kritiek van gemeente op plannen Connexxion
Lees ook:Vervoerplannen voor na intro Noord-Zuidlijn
Lees ook:Ook raad vindt nieuw vervoerplan niks
Lees ook:Kortere lijn 199 blijft toch ‘s avonds rijden
Lees ook:Grotere bussen en vaker rijden naar Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.