AV-lijn krijgt nieuwe trams in ‘R-kleur’

Onder meer op de vernieuwde Amstelveenlijn komen de nieuwe trams van de GVB, de 15G, in rood-zilveren R-netkleurstelling. De Amstelveenlijn wordt onderdeel van R-net, openbaar vervoer in de Randstad. Daar past een volledige R-net uitstraling bij, van haltes tot bijvoorbeeld voertuigen, vindt het GVB.

Deze kleurkeuze sluit aan bij dia van het Amsterdamse R-net, waarin ook de GVB metro’s rijden. R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad en staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer, zegt GVB.

De ‘mock-up’ van de 15G, een één-op-één model van een deel van de nieuwe tram, die GVB deze zomer openstelt voor publiek, heeft de rood-zilveren kleur. Het interieur krijgt een neutraal kleurenschema. Bezoekers van de ‘mock-up’ kunnen meestemmen over een aantal interieurelementen. De Spaanse fabrikant CAF gaat de nieuwe 15G trams bouwen. In eerste instantie 63, met een optie voor 60 extra. De eerste nieuwe trams gaan naar verwachting in de tweede helft van 2019 rijden. Ze gaan oudere modellen vervangen en worden te zijner tijd ook ingezet voor de vernieuwde Amstelveenlijn.

 

Lees ook:Excursie naar model tramstel A-lijn
Lees ook:Ook Vervoersregioraad akkoord met Uithoornlijn
Lees ook:Informatie over tijdelijk vervoer lijn 51
Lees ook:Politiek Amstelveen bezorgd over lijn 51
Lees ook:SP ziet trams op tunneldak A9 niet zitten

5 reacties op “AV-lijn krijgt nieuwe trams in ‘R-kleur’

 1. Tomaat

  Hoe zit het eigenlijk met de toegankelijkheid voor gehandicapten met deze nieuwe tram?

    /   Beantwoorden  / 
  1. tremkondukteur

   Die gaan maar lopen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Levie Liefhebber

    Zo is dat. Die kneuzen kosten de samenleving al genoeg.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Frank Bikker

    Dit is geen humor, maar gewoon een gore opmerking.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     En dit wordt door de heer Bos getolereerd? Getver.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.