R-net in Amstelland-Meerlanden: rapportcijfer 7,6

Het vervoer van R-net (lijnen 300/310) in het gebied Amstelland-Meerlanden heeft van de reizigers een 7,6 als rapportcijfer gekregen, in lijn met het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit de OV-Klantenbarometer 2016, waarvan de resultaten bekend zijn gemaakt. Voor de overige buslijnen in Amstelland-Meerlanden scoorde Connexxion ook een 7,6. Voor het landelijk onderzoek over het openbaar vervoer zijn bijna 83.000 reizigers in heel Nederland ondervraagd.

Op de R-net lijnen scoorden informatie algemeen (8,1) en informatie bij vertragingen (6,6) beter dan in 2015. Dit ligt boven het landelijke gemiddelde van respectievelijk 7,6 en 5,7.

Het streekvervoer (de groene bussen van Connexxion en de R–net lijnen 340, 346 en 356) in het gebied Amstelland-Meerlanden scoorde op zeven van de vijftien onderdelen beter dan of gelijk aan vorig jaar. Reizigers in dit gebied hebben met name de verbeteringen van informatie bij vertragingen (6,0) weer hoog gewaardeerd. Landelijk ligt dit op 5,7. Daarnaast blijft de waardering voor vriendelijkheid (7,7) en zitplaats (8.5) hoog en hoger dan het landelijk gemiddelde van respectievelijk 7,6 en 8,4. Als gevolg van de vele werkzaamheden in Amsterdam heeft de punctualiteit fors moeten inleveren in de waardering van een 7,5 naar 7,1.

De OV-Klantenbarometer is in 2016 voor de zestiende keer gehouden in opdracht van het CROW-Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV). Het is een onderzoek naar het klantenoordeel over het regionaal vervoer. www.ovklantenbarometer.n

De bussen in de regio Amstelland-Meerlanden rijden met name in het gebied ten zuiden van Amsterdam. Het betreft onder meer Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Mijdrecht, Schiphol, Uithoorn en 3 buslijnen vanuit Haarlem.

 

 

Lees ook:Taart wethouders voor goed OV-cijfer reizigers
Lees ook:Busconsessie Stadsregio hoog beoordeeld
Lees ook:Connexxion houdt busvervoer in regio
Lees ook:Nieuwe tarieven openbaar vervoer regio
Lees ook:Volgend jaar elektrische bussen in AM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.