Mogelijk vrij reizen voor AV-minima

Cor Spinhoven

Hoewel de coalitie – en daarmee de meerderheid van de gemeenteraad – al had laten weten er tegen te zijn, gaat wethouder Jeroen Brandes van Verkeer samen met de Ouderencombinatie (OCA) bekijken of gratis openbaar vervoer voor ouderen en anderen met een minimaal inkomen mogelijk is. Bij de behandeling van de zogenoemde Kadernota (concept begroting) trok OCA een mote daarover in, omdat de in de coalitie partijen – die de meerderheid vormen – vooraf al hadden laten weten tegen te stemmen.

OCA had B&W ook in 2014 al gevraagd om een voorstel voor gratis reizen met openbaar vervoer voor ouderen met een minimum inkomen, in navolging van Amsterdam. Dat voorstel haalde het toen niet, omdat de meerderheid van de gemeenteraad het niet speciaal voor ouderen wilde laten gelden.

Nu had de OCA een motie in voorbereiding waarin dit voor alle Amstelveense Minima (amstelveenpashouders) zou gaan gelden. Maar ook dáár wilden de coalitiepartijen niet aan, met intrekking door de fractie van de OCA tot gevolg. “Immers, de coalitie heeft de meerderheid van de stemmen in de Raad”, zegt fractievoorzitter Cor Spinhoven.

Maar tijdens de behandeling van de verschillende moties deed wethouder Brandes een handreiking naar de OCA. Hij wil na het reces met de fractie van de OCA rond de tafel gaan zitten om eens te bekijken wat nu precies de wens de wens van de fractie is en of daaraan tegemoet is te komen.

 

Lees ook:VVD twijfelt over gratis OV ouderen
Lees ook:Raad wil gratis vervoer senioren
Lees ook:Eindelijk gratis OV met Connexxion voor ouderen
Lees ook:OCA wil wethouder voor ouderen
Lees ook:OCA wil groter electoraat + ouderen-wethouder

4 reacties op “Mogelijk vrij reizen voor AV-minima

 1. Jan Demming

  Ook coalitiegenoot Burgerbelangen stemde tegen het voorstel van OCA. Maken ouderen soms geen deel uit van de groep burgers waarvoor die club zegt op te komen???

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   BbA is de “Van Rielvleugel” van de lokale VVD! Met dien verstande Van Riel nog wel eens origineel was, wat je van bbA niet/nauwelijks kunt zeggen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   Zou wel mooi zijn. Ook ik als mindervalide zou wel eens ergens anders willen komen.

   En dat zijn dus plaatsen waar NIET de frank bikkers vertoeven.

     /   Beantwoorden  / 
 2. KGB

  Leve het dualisme!
  Nu nog optimaal OV in Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.