Bus 175 verdwijnt

Bus 175 wordt opgeheven. Het traject wordt een R-netlijn en krijgt nummer 356, die weliswaar in hogere frequentie gaat rijden, maar met minder haltes. De bus rijdt, net als nu 175, van Haarlem naar Amstelveen Busstation. Lijn De 187 – van Amstelveen Busstation, via Oranjebaan en Amstelveen noordoost naar Kronenburg – wordt een aparte buslijn. Het blijkt uit de nieuwe dienstregeling van Connexxion.

Buslijn 187 is nu nog gekoppeld aan de verbinding Amstelveen Busstation – Schiphol Oost. Omdat het een aparte buslijn wordt, kan worden gereden met kleinere bussen en bovendien de aansluiting op het Busstation naar Ziekenhuis Amstelland verbeterd. Op verzoek van de gemeente zet Connexxion op vrijdag een extra busje in, in verband met de weekmarkt.

Lijn 356 gaat door de week overdag (inclusief avondspits) en op zaterdag via de Oranjebaan doorrijden naar Amsterdam Bijlmer / ArenA. In Amstelveen worden alleen de haltes Oranjebaan (overstap op Amstelveenlijn) en Busstation Amstelveen aangedaan. De overige tussengelegen haltes krijgen de hele week buslijn 171 als vervanging van lijn 175. Lijn 171 (Aalsmeer-Bovenkerk-Amstelveen Busstation) rijdt de gehele week vanaf Amstelveen Busstation door naar Amsterdam Bijlmer/ArenA.

 

Connexxion heeft ook aangekondigd een aantal verbeteringen door te voeren op de bussen. Zo krijgen alle bussen gratis wifi en komen er extra servicemedewerkers. De reisinformatie in de bus wordt verbeterd en in alle bussen komt apparatuur waarmee bestelde ov-chipkaartproducten kunnen worden geladen.

Lees ook:Lijn 65 verdwijnt, 66 wordt 166
Lees ook:Nachtlijn 354 stopt weer bij busstation
Lees ook:B&W: openbaar vervoer bij bezuinigingen op peil
Lees ook:Nieuwe haltedisplays busstation
Lees ook:Kortere lijn 199 blijft toch ‘s avonds rijden

2 reacties op “Bus 175 verdwijnt

 1. gjzn

  Lijn 356 zo’n rode bus? Vaker met minder haltes. Een Noordtanget? Van mij mag alles, vermits onze Provincie Hoofdstad goed bereikbaar blijft voor de gewone m/v.
  Minder haltes dus ook minder kosten voor de gebruiker? En welke haltes sneuvelen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eric Jan van den Bogaard

  Wordt op knooppunt Schiphol-Noord dan rekening gehouden met overstap pers ? Die tijden zijn erg krap.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.