SP: B&W informeren raad onvoldoende over verslechtering OV

Patrick Adriaans

De SP vindt dat B&W de gemeenteraad onvoldoende informeren over het overleg met de vervoerbedrijven inzake de dienstregeling voor volgend jaar. Die houdt in elk geval, zegt de partij, dramatische verslechteringen van het openbaar vervoer in. De fractie heeft daarover schriftelijke vragen aan het college gesteld en wijst het op zijn actieve informatieplicht. “Schijnbaar vindt dit college het niet belangrijk hoe de gemeenteraad hier over denkt. Straks worden de inwoners van Amstelveen en de gemeenteraad geconfronteerd met een definitief eindbeeld en is er geen tijd en zijn er geen mogelijkheden meer om zaken te verbeteren,” SP-raadslid Patrick Adriaans.  Hij wil weten sinds wanneer het college al met verschillende belanghebbenden over de   dienstregeling 2012, de dreigende bezuinigingen op het openbaar vervoer en de consequenties voor de inwoners Amstelveen praat. En met wie precies. Ook vraagt zij hoeveel versies van concept-vervoerplannen (voorstellen voor lijnvoering en dienstregeling) er dit jaar inmiddels aan de orde zijn geweest, hoe B&W daarop hebben gereageerd en of zij draagvlak voor hun standpunt binnen de gemeenteraad belangrijk vinden.Volgens Adriaans laat het college na de raad te betrekken bij advisering van de vervoersbedrijven. Hij wijst B&W ook op hun wettelijke verplichting de raad actief te informeren en vraag hen hoe zij dat ten aanzien van de nieuwe dienstregelingen heeft gedaan. Hij wil ook weten hoe B&W de komende maanden de gemeenteraad gaan betrekken bij en informeren over wijzigingen en bezuinigingen op het openbaar vervoer in Amstelveen. Het gaat om de bezuinigingen voor 2012 en 2013 van de stadsregio en de dienstregeling 2012.

Lees ook:Initiatief SP: Niet partijgebonden werkgroep OV
Lees ook:Praten met raadsleden over nieuw beleid ophalen huisvuil
Lees ook:SP wil uitleg Groot over problemen tram 51
Lees ook:‘Geen openbaar vervoer in Waardhuizen’
Lees ook:SP tegen vervroeging slechter OV

2 reacties op “SP: B&W informeren raad onvoldoende over verslechtering OV

 1. frank bikker

  Moet de hr. Adriaans dan ook niet mensen van andere partijen onder scharen, want wie zwijgt, stemt toch toe?

    /   Beantwoorden  / 
 2. dro

  6 weken weer geen
  sneltram van Amstel t/m cs vv.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.