SP: bijna alle busreizigers tegen nieuwe route Zuidtangent

Joep van Erp (SP)

Nadat D66 zich al heeft uitgesproken tegen de nieuwe route van de Zuidtangent (bus 300) komt de SP weer eens met de uitslag van een eigen onderzoek, waaruit zou blijken dat nagenoeg alle busreizigers ook tegen zijn. De nieuwe route loopt niet meer over de Oranjebaan, maar met een omweg door Langerhuize, langs het nieuwe KPMG-gebouw.  Daardoor zijn doorgaande reizigers dagelijks langer onderweg, constateert de SP. Ook komen er extra kosten op de OV-chipkaart.  Voor frequente reizigers worden die al gauw 35 euro per jaar meer. De Amstelveense en Amsterdamse afdelingen van de SP zeggen dat berichtgeving door de gemeenten, de Stadsregio en vervoerder Connexxion achterwege is gebleven. Zij hebben daarom op drie dagen in november zelf maar informatie verschaft over de nieuwe situatie en de busreizigers om hun mening gevraagd. Volgens hen bestaat ruim 95 procent van de reacties uit de oproep de oorspronkelijke route te handhaven. De SP gaat de reacties in januari aanbieden aan de wethouders en de stadsregio.

SP-fractievoorzitter Joep van Erp in de gemeenteraad noemt de nieuwe route een verslechtering van het lokale openbaar vervoer. “Voor de voorspelde 250 nieuwe reizigers moeten vele duizenden bestaande reizigers elke dag een omweg maken en meer betalen,” zegt hij. “Ook de wijken Bankras en Kostverloren worden slechter bereikbaar”. De SP zegt scherp te zullen controleren of de door de gemeente beloofde extra reizigers er werkelijk komen. Zoniet, dan moet lijn 300 weer via Oranjebaan gaan rijden, vindt de partij.

Lees ook:SP eist herstel oude route Zuidtangent
Lees ook:SP vraagt raadsleden bij telling passagiers Zuidtangent
Lees ook:SP:’Nog geen verbetering op nieuwe route Zuidtangent’
Lees ook:Deel politiek dringt aan op heroverwegen nieuwe route Zuidtangent
Lees ook:Bus 300 wegens investering nog jaar niet over Oranjebaan

9 reacties op “SP: bijna alle busreizigers tegen nieuwe route Zuidtangent

 1. Anna T.

  Wordt hier misschien bedoeld ‘alle door de SP ondervraagden etc.’ ?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vesuvius

  Ik denk het wel, Anna. Of ken jij iemand die vóór de nieuwe route is?

    /   Beantwoorden  / 
 3. x

  @ Vesuvius. Anna T. = R. Pino.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Anna T.

  @Vesuvius Wat dacht je van Connexxion en de gemeenteraad excl. SP en D66. :)
  @x en ik ben ook Tante Truus en ook Drs. M. Duyx en ook J. Th. Bos en ook Jan van Zanen. En wie jij bent interesseert geen lor.

    /   Beantwoorden  / 
 5. frank bikker

  De SP heeft wel een punt dat de reis naar ZO iets langer wordt en iets meer kost, en dat dit laatste niet is vermeld in de voorlichting van Connexxion.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rooie Sien

  @frank Bikker. Precies de SP heeft weer een punt. Dus aan de paal met het grootkapitaal! Op naar het licht kameraden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Nou weer niet overdrijven, he.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Anna T.

  Het schijnt dat de SP een manier heeft bedacht om €30 uit te sparen – bijna een dubbeltje per dag dus – op het openbaar vervoer. En daarvoor gaan ze actie voeren. Dat is hun politieke standpunt in praktijk gebracht. Applaus. Applaus.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.