College schrapt lokale buslijn alweer uit programma

B en W hebben de ‘lokale buslijn’ uit hun politieke agenda – de aanzet voor een collegeprogramma – al weer als ‘niet realistisch’ laten vallen. In de vervoersvisie van het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA) zijn geen buslijnen opgenomen, constateert het college nu. Voor een zogenoemde ‘Amstelveense Acht’ (lokaal netwerk) zouden andere buslijnen moeten sneuvelen, begrijpen B en W nu in een reactie op het regionale Programma van Eisen voor de aanbesteding van openbaar vervoer in Amstelland en Meerlanden.

De gemeente wil nu in het programma van eisen (PvE) laten opnemen dat in Amstelveen doorgaande ontsluitende diensten in oost-westrichting ontstaan. Dat zou als gunningcriterium bij de aanbesteding voor moeten worden opgenomen. Volgens B en W wordt daarmee ook aan de eisen van het collegeprogramma voldaan.

Het college vindt het onacceptabel dat de verbinding met het Centraal Station wordt ‘bevroren’ in verband met de werkzaamheden voor de Noord-Zuidlijn. Daardoor is geen toename van de frequentie op de buslijnen naar Amsterdam mogelijk en vervalt een deel van de markt voor de potentiële vervoerder. Dat mag niet gebeuren, vindt het college, dat ook pleit voor opvoeren van de avondfrequenties op de lijn tussen Aalsmeer en Amsterdam CS.

Het college wil ook roetfilters op de bussen afdwingen en betere reisinformatie op de bussen en bij haltes.

Lees ook:Connexxion: 270 nieuwe bussen
Lees ook:SP: gemeente mag niets betalen aan tunnel verbrede A9
Lees ook:Jonker: ‘Niet met volgepropte lijn 51 in Book of Records’
Lees ook:Gemeente tegen samenvoeging buslijnen naar Aalsmeer
Lees ook:Vervoerplannen voor na intro Noord-Zuidlijn

Eén reactie op “College schrapt lokale buslijn alweer uit programma

  1. M.Leppers

    Namens vele reizigers ben ik verbaasd dat GVB-buslijn 66 is opgeheven. Vanaf Galjoen reed deze naar het Amstelstation. De ROA heeft dit kennelijk zo verordonneerd waarbij is bepaald dat Connexion het GVB-lijnennet zou over moeten nemen.Alleen voor Waardhuizen Zuid is niets geregeld. Mijn suggestie zou zijn om lijn 199 een omweg via Galjoen (een lus)te laten maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.