VVD wil scholen aan Orion opknappen

Arjan Gerritsen

Het scholencomplex aan de Orion in Middenhoven is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd, vindt de VVD. “Het complex waarin de basisscholen Willem-Alexander, De Cirkel en De Pioniers zijn gevestigd, is toe aan een verregaande upgrade”, zegt kandidaat raadslid Arjan Gerritsen. Hij vindt dat het volgende college van B&W herbouw moet voorstellen aan de nieuwe gemeenteraad.

Gerritsen geeft toe dat zijn eigen zoon naar een school in het gebouw gaat. “Tijdens de gesprekken met ouders op het schoolplein kwam de staat van het complex regelmatig ter sprake. Dat was voor mij aanleiding het gesprek aan te gaan met de directeuren van de basisscholen”.

Na een dip in het aantal leerlingen rond 2010, is het daarna weer sterk toegenomen, zegt hij. Met de realisatie van een dependance en extra klaslokalen in de voormalige Bibliotheek Middenhoven tot gevolg. Het bestaande scholencomplex is fysiek verouderd en niet klaar voor de toekomst, vindt Gerritsen. “De klaslokalen zijn te klein, de open ruimten schaars en het binnenklimaat is slecht reguleerbaar. Voor initiatieven om het onderwijs te vernieuwen en te laten voldoen aan de eisen van deze tijd is feitelijk geen plek. Voor onze kinderen en leerkrachten is het binnenklimaat en de beschikbare ruimte al geruime tijd niet optimaal.”

Gerritsen wijst er op dat sinds 1 januari 2015 schoolbesturen verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van hun

Gerritsen met directeuren van scholen

schoolgebouwen, terwijl die taak voorheen bij de gemeente lag. Maar zij is nog wel verantwoordelijk voor nieuwbouw en uitbreiding van bestaande locaties. Volgens de VVD-er is het complex met onderhoud niet goed te krijgen, al zijn de besturen van plan daar in te investeren. Onderdeel is een grote gevelrenovatie, waarbij onder meer hoogwaardig dubbel glas wordt geplaatst.

Grotere lokalen

Maar onder meer grotere klaslokalen, open ruimten bestemd voor ‘taal- en rekenpleinen’ en de concentratie van alle groepen in één gebouw vraagt volgens de VVD om een uitbreiding. Gerritsen denkt daarbij aan het realiseren van een verdieping op het bestaande complex. “Het volgende College van B&W moet hier wat mij betreft in de komende jaren snel werk van maken en haar verantwoordelijkheid nemen”, zegt hij. “Als het aan de VVD ligt is het scholencomplex voor het eind van de volgende regeerperiode toekomstbestendig en kan het nog vele jaren mee’.

Hij stelt voor de aanpak van het scholencomplex te combineren met verduurzaming. Dat is volgens hem efficiënt en komt overeen met de ambities op het gebied verduurzaming van de gemeente.

 

 

Lees ook:VVD-er wil betere communicatie over A9
Lees ook:VVD: ‘Sociale woningen te vaak afgewezen’
Lees ook:VVD vóór inspraak al achter woonbeleid
Lees ook:VVD blijft strijden tegen schotels…
Lees ook:VVD wil ander gebruik carpoolplaats A9

Eén reactie op “VVD wil scholen aan Orion opknappen

  1. Frank

    Voor de opp van klassenlokalen zijn wettelijke normen. Voldoen zij daar dan niet aan? Het is wel zo dat op de meeste scholen het ontbreekt aan ruimtes voor lesgeven in kleine groepjes, oudergesprekken, kantoortjes enz.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.