Wetenschappelijke workshops voor kinderen

Bij diverse vestigingen van Bibliotheek Amstelland worden voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar in de voorjaarsvakantie workshops Mad Science gehouden, uitdagende en educatieve evenementen over (digitale( techniek en wetenschap. Het gaat om leren, maken, ontdekken en uitvinden.

De bibliotheek start de week op maandag 26 februari van 11.15 tot 12.00 uur in Bibliotheek Stadsplein met Mad Science: IJzige avonturen (leeftijd 4 t/m 6 jaar). Op dinsdag 27 februari van 10.00 tot 11.00 uur wordt in Bibliotheek Uithoorn de Mad Science met Leven in de ruimte (leeftijd 6 t/m 12 jaar) gehouden. Woensdag 28 februari is er van 11.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Westwijk Mad Science: Chemische reacties (leeftijd 6 t/m 12 jaar). En de week wordt afgesloten op donderdag 1 maart. Van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.00 kunnen kinderen van 6 t/m 14 jaar dan terecht in bibliotheek Stadsplein om hun eigen sticker te ontwerpen en uit te snijden met de vinylsnijder in het MaakLAB. Deze workshop is in samenwerking met Waag Society opgezet.

De workshops van Mad Science laten kinderen ontdekken hoe wetenschap en techniek het dagelijks leven beïnvloeden. Meer informatie over de workshops en deelname op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken. Prijzen vanaf zes euro.

Lees ook:Workshops voor kinderen over wetenschap
Lees ook:Workshop voor speurneuzen in bieb
Lees ook:Workshops elektriciteit en magnetisme
Lees ook:Zomerschool in de bieb een succes
Lees ook:Pret met proeven in de bieb

Eén reactie op “Wetenschappelijke workshops voor kinderen

  1. X

    Enkel toegankelijk voor kinderen met ouders met een gevulde portemonnee dus!
    Leve Nederland kennisland hè D’66!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.