D66 heeft vragen over leraren bij ‘passend onderwijs’

Net als andere fracties tamboereert in de verkiezingstijd ook D66 op het zogenoemde ‘passend onderwijs’ in Amstelveen. Raadslid Anne-Mieke van der Vet gaat het onderwerp agenderen voor de raadscommissie Burgers en Samenleving, zodat de wethouder van Onderwijs van diezelfde partij, Maaike Veeningen, een promotioneel praatje kan houden.

Van der Vet geeft ‘haar’ wethouder de kans uit de doeken te doen wat er in de achterliggende jaren onder haar bewind allemaal is verbeterd. Maar ook of onder het geweld van de landelijke veranderingen ook de onderwijzers en schooldirecties daarin wel zonder kleerscheuren zijn meegegaan. “Het idee van passend onderwijs is prachtig. Minder bureaucratie, meer individueel maatwerk voor leerlingen, minder stigma’s, op je buurtschool in de wijk les krijgen, geen thuiszitters meer, betere afstemming onderwijs en zorg. Maar ik ben benieuwd hoe de diverse evaluaties van het passend onderwijs die in Nederland zijn gedaan, zich verhouden tot de realiteit in het klaslokaal,” zegt Van der Vet.

Directies en onderwijskoepels zien weinig problemen, die vaak ‘opstartstrubbelingen’ worden genoemd, constateert ze. De evaluaties zijn namelijk op de leerlingen en niet op de onderwijskrachten gericht. De D66-fractie constateert een lerarentekort, moet moeite voor Amstelveense scholen om vacatures te vervullen te vervullen. Daarbij speelt ook het woonprobleem.

Woning

Van der Vet: “Voor leraren is het lastig een betaalbare woning te vinden. Wij hebben daar als fractie al eerder aandacht voor gevraagd.”

Leerlingen moeten volgens haar niet elke dag een andere meester of juf krijgen. “Je kunt wel ruimte scheppen voor plusleerlingen, cultuur of extra aandacht binnen het passend onderwijs, maar alles staat of valt met goede en voldoende docenten.”

 

 

Lees ook:D66 wil voorkeur leraren op woningmarkt
Lees ook:Fracties willen analyse schoolkeuze en onderwijskwaliteit
Lees ook:Kleine particuliere school voldoet aan eisen
Lees ook:Veeningen wil leerplekken downs syndroom redden
Lees ook:Leerlingenvervoer valt goedkoper uit

Eén reactie op “D66 heeft vragen over leraren bij ‘passend onderwijs’

  1. Kees

    D’66 ,de partij van hypocrisie , die nog stemmetjes probeert binnen te halen over de ruggen van overbelast onderwijspersoneel en kinderen met een afwijkende leervraag. Als zij nou een tante van stavast was geweest was zij samen met haar van dit onderwerp totaal niets afwetende bazin Maaike van Veeningen eens eerder op werkbezoek gegaan, zo niet al jaren eerder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.