Lubach en Felicia in ‘Amstelveen Ontvangt’

Arjen Lubach en Igmar Felicia blijken maandag, uiteraard weer buiten de media om, te gast te zijn geweest bij de vierde editie van ‘Amstelveen Ontvangt’, onderdeel van de gemeentelijke onderwijsagenda. Het uitnodigen van bekende sprekers moet  leerlingen  inspireren en informeren over hun toekomstmogelijkheden, laat de gemeente weten.

Die kwamen van het Keizer Karel College en het MBO College Amstelland. Een ‘college tour’ setting vormde het decor. De bekende radio deejay Igmar Felicia van Qmusic interviewde Arjen Lubach en door het toegooien van een ‘bal microfoon’ mochten leerlingen ook hun eigen vragen stellen aan de presentator van Zondag met Lubach.

In het diepste geheim was ook onderwijswethouder Maaike Veeningen(D66) er heen gekomen. En die vond het weer een ‘mooie bijeenkomst’, zei ze achteraf volgens de gemeente. Met ‘veel ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen’. Wat er werd gevraagd blijft dus volstrekt onduidelijk, maar Veeningen wil in een persbericht wel krijt dat het allemaal heel ‘divers’ was  en varieerde van ‘heel persoonlijk tot politiek’. Een naar haar oordeel antwoordde  Arjen Lubach gaf steeds ‘gevat en eerlijk’.  antwoord. “Misschien wel het belangrijkste dat hij mee gaf: kies een richting waar je passie ligt, anders hou je het niet vol.” En dat advies helpt volgens haar “leerlingen kritisch over hun eigen toekomst te laten nadenken.’’

 

 

Lees ook:Optreden Arjen Lubach en Jonathan van het Reve in bibliotheek
Lees ook:Traktatie leraren op dag van leerplicht
Lees ook:The Gentle Storm in P60
Lees ook:Drie scholieren genomineerd in ontwerpwedstrijd afvalbak
Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.