Gemeente maakt analyse nodige kinderopvang

Het pand waarin Enjoy! Kinderopvang aan de Amsterdamseweg is gevestigd, kan wat de wethouders Herbert Raat van Vastgoed (VVD) en Maaike Veeningen van Onderwijs (D66) langer worden verhuurd dan – zoals nu – een jaar. Bijvoorbeeld voor vijf jaar. Het bedrijf heeft dan meer zekerheid en kan in het gebouw investeren. De gemeente gaat op basis van de prognoses een analyse maken van de benodigde huisvesting voor onderwijs en kinderopvang in de komende jaren per wijk.

De twee wethouders brachten vorige week een bezoek aan Enjoy. Nu er steeds meet kinderen in Amstelveen komen en wijken verjongen wordt de druk op scholen en kinderopvang groter en die neemt komende jaren nog toe, constateren zij. Ook al door aantrekkende economie, waardoor er steeds meer werkende ouders zijn, en een hogere kinderopvangtoeslag. Vooral in Amstelveen-Noord, waar Enjoy zit, is dat moeilijk op te lossen door bouwbeperkingen wegens de luchtvaart.

Zij vindt dat voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders onderwijs en kinderopvang zoveel mogelijk in de eigen woonwijk beschikbaar moeten zijn. Daar is ook bij de verhuur van gemeentelijk vastgoed rekening gehouden.

 Puzzel

“Het is een ingewikkelde puzzel om voldoende ruimte voor de scholen als ook voor kinderopvang te laten meegroeien met de verjonging van een wijk. We maken zo goed als mogelijk prognoses van de verwachte groei in de komende jaren en moeten daar de ontwikkeling van voorzieningen op afstemmen,” zegt Maaike Veeningen.

Raat: “Maar we moeten ook rekening houden met kinderopvang, onderwijs en sportvoorzieningen in nieuwbouwijken zoals Westwijk of de Scheg. Als we alleen maar woningen blijven bouwen heeft dit gevolgen voor ons huidige voorzieningenniveau. Die kunnen de toestroom van kinderen op een gegeven moment niet meer aan”.

 

 

Lees ook:D66 wil meer tweetalig onderwijs
Lees ook:Gemeente helpt zoeken naar locaties kinderopvang
Lees ook:Voorrang op scholen voor kinderen in zelfde wijk
Lees ook:Fracties willen analyse schoolkeuze en onderwijskwaliteit
Lees ook:Doorstart Kids Palace door KinderRijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.