Cursus digitaal contact met overheid

Omdat de overheid steeds efficiënter wil werken, schuift zij steeds meer af op de burger, wiens inefficiëntie (en het werk) dus steeds omvangrijker wordt. Bovendien wordt hem gevraagd zaken zo veel mogelijk digitaal te regelen, zoals het aanvragen van huurtoeslag of een paspoort en het maken van een afspraak. In samenwerking met Seniorweb Amstelveen en de gemeente Amstelveen organiseert de bibliotheek aan het Stadsplein een cursus voor wie er hulp bij nodig heeft.

Die bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur, op de maandagen 27 november en 4, 11 en 18 december.

De Stichting Digisterker heeft deze cursus ontwikkeld, speciaal voor mensen die thuis zijn op de computer en het internet, maar nog niet goed hun weg kunnen vinden in de digitale diensten van de overheid. Tijdens de cursus leren de deelnemers stap voor stap te werken met digitale overheidsdiensten: van het aanmaken van een DigiD tot en met het vinden van informatie op websites van de overheid (gemeente, UWV, Belastingdienst) en het regelen van zaken via de internetdiensten van de overheid.

 Computer beschikbaar

Voor iedere cursist is een pc beschikbaar om de bijbehorende oefeningen te doen. Ook krijgt iedereen een cursusboek om de verschillende onderdelen nog eens rustig na te lezen. Er is geen examen. Wel krijgt iedere cursist na afloop van de cursus een certificaat.

De docenten, medewerkers van de bibliotheek en docenten van Seniorweb Amstelveen, zijn gecertificeerd om de cursus te geven en getraind om de veiligheid en de privacy van de deelnemers tijdens de cursus te waarborgen.

Deelname aan de cursus is gratis. Ook het bijbehorende cursusboek wordt gratis aan de deelnemers verstrekt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres [email protected] of hun interesse kenbaar maken in een van de Amstelland bibliotheken.

 

Lees ook:Cursus digitaal contact met overheid
Lees ook:Cursus werken met e-overheid afgerond
Lees ook:Cursus computeren voor beginners
Lees ook:Cursus MS Excel bij Volksuniversiteit
Lees ook:Tabletcursussen senioren bij Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.