Gratis opknapbeurt fietsen

Brandes

De fietsen van vijf leerlingen van kindercampus King kregen donderdag 12 oktober een uitgebreide opknapbeurt. Wethouder Verkeer Jeroen Brandes (PvdA) bracht samen met adviseur Verkeerseducatie Cor Maas en fietsenmaker Bink een bezoek aan de school. Bink laadde de fietsen inlaadde in zijn bus en nam ze mee nam naar zijn werkplaats. Na een grondige inspectie bleken diverse lichtjes en remmen nodig aan vervanging toe. Toen de klus geklaard was leverde hij de fietsen weer netjes voor het einde van de schooldag bij de leerlingen af en gaf alle klasgenoten een verlichting set zodat ook zij veilig de weg op kunnen.

Wethouder Jeroen Brandes: ‘We hebben deze actie in het leven geroepen om kinderen en ouders te wijzen op het belang van een goede en veilige fiets. De scholen zijn inmiddels al weer zo’n anderhalve maand begonnen en over een paar weken gaat de wintertijd in. Het wordt eerder donker en de kans op slecht weer neemt toe. Het is dan ook heel erg belangrijk om nu al je fiets te controleren zodat je straks zichtbaar en veilig op pad kunt’.

Jaarlijkse actie

Aan het eind van vorige schooljaar kregen de leerlingen van toen groep 7 van de kindercampus King de vraag foto’s van hun fiets te sturen naar de gemeente. De fietsen die er het slechts uitzagen kregen een opknapbeurt. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten alle inzendingen te belonen. Volgend jaar houdt de gemeente weer een zelfde soort actie maar dan bij een andere school.

 

Lees ook:Actie leert kinderen oppassen voor ‘dode hoek’
Lees ook:‘Op vieten en fiets naar school’
Lees ook:Start campagne ‘scholen weer begonnen’
Lees ook:GroenLinks in actie tegen per auto naar school brengen
Lees ook:Brandes met kinderburgemeester bij Sociaal Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.