School voert actie recyling e-apparaten

Basisschool Kindercampus King aan het Oostelijk Halfrond start het nieuwe schooljaar ‘groen’ met een Wecycle-inzamelactie. De leerlingen zamelen van september tot en met half november kleine elektrische apparaten in voor het goede doel. Die ‘e-waste’ kan heel goed worden gerecycled en tegelijk draagt de school bij aan stichting Jarige Job. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Alle leerlingen en hun ouders worden aangemoedigd zoveel mogelijk (oude) kleine elektrische apparaten in te leveren. Wecycle haalt die apparaten op en zorgt ervoor dat ze op een duurzame manier worden gerecycled. Volgens de organisatie wordt al het materiaal voor 97 procent nuttig toegepast, waardoor kostbare grondstoffen een tweede leven krijgen. De inzamelactie heeft ook een educatief karakter: de leerlingen krijgen aanvullend lesmateriaal in de vorm van een schoolkrant over het nut van recycling en het hergebruik van materialen.

 209 basisscholen

In heel Nederland doen 209 basisscholen aan de actie mee. De deelnemende scholen ontvangen een actiepakket met 30 bouwplaten (voor een pennenbak) en hebben zelf ook profijt van de inzamelactie: Als ze 75 kleine apparaten inzamelen, krijgen ze een beloning in de vorm van een boekenpakket of een digitale camera voor de klas en een Wecycle Recycle Certificaat voor de school. Ook krijgt elke deelnemende school een verjaardagspakket voor stichting Jarige Job. Die zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. De Wecycle inzamelactie op scholen loopt van 4 september tot en met 17 november.

Zij is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij haar inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werkt zij samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

 

Lees ook:School Kindercampus King ontvangt Wecycle-certificaat
Lees ook:Door recycling kans op € 1000 voor goed doel
Lees ook:€1.000 voor Avond4daagse door recycling
Lees ook:Cheque uit recycling voor Avond4daagse
Lees ook:‘Breng na Koninginnedag niet verkochte apparaten naar afvalstation’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.