Coop en VVN helpen schoolkinderen veilig fietsen

Supermarkt Coop Amstelveen en Veilig Verkeer Nederland zetten samen de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ extra kracht bij met de spaaractie ‘Bike to School’. Klanten kunnen sparen voor fietsaccessoires. Volgens Coop wordt daarmee de verkeersveiligheid bevordert.

Eén op de vier jonge verkeersslachtoffers valt in de eerste twee weken van ieder schooljaar. Veilig Verkeer Nederland richt zich met de slogan ‘De scholen zijn weer begonnen’ net als voorgaande jaren op het extra oplettend maken van de automobilist.

 

Coop richt zich juist op fietsende kinderen en hun (groot)ouders. “Wanneer zij veilig en goed zichtbaar de weg op gaan, dragen we bij aan een vermindering van het aantal ongelukken in deze periode. Zo hopen we samen met Veilig Verkeer Nederland ‘t verschil te maken” aldus Coop.

Sparen

Van week 35 tot en met week 39 kunnen klanten van Coop sparen voor fietsaccessoires die voor kinderen het fietsen leuker en vooral veiliger maken. Van een fietshelm tot lampjes en spaakreflectoren. Bij geselecteerde producten ontvangen klanten spaarzegels, bij 12 zegels is de spaarkaart vol. Bij de kassa wordt deze ingewisseld voor een voucher waarmee ze via de online webshop www.biketoschool.nl fietsaccessoires met korting of geheel gratis kunnen aanschaffen. Met iedere voucher kunnen klanten bovendien meedingen naar de prachtige Tulp-fiets, die in iedere Coop-winkel wordt verloot.

Kick off ‘Bike to School” actie

De kick off van de actie vond op 24 agustus plaats. Meer dan driehonderd kinderen van vijf scholen in Apeldoorn testten onder aanvoering van Zapplive-presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand hun verkeerskennis in de allereerste ‘Bike to School Verkeersquiz’.

 

Lees ook:‘Op vieten en fiets naar school’
Lees ook:Sparen voor sportmaterialen via Doekoe-actie
Lees ook:Ouders niet geïnteresseerd in kind in verkeer
Lees ook:Gemeentelijke onderscheiding voor voorzitter VVN Amstelveen
Lees ook:VVN en gemeente in actie voor veiliger verkeer

2 reacties op “Coop en VVN helpen schoolkinderen veilig fietsen

 1. Zeurhannes

  Zou het ook niet helpen als de politie in overtreding zijnde koters en ouders direct een zo hoog mogelijke bon gaven?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   En zeker dat tuig dat met rare bakken vol kinderen aan het voorwiel over trottoirs fietst. Die koters weten later niet beter. En gaan dat dunnetjes overdoen met scooters e.d.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.