Nieuwbouw HWC in zomer ter inzage

Peter Bot

Van 13 juli tot en met 6 september, zeg maar de complete vakantietijd, kan men zien hoe het nieuwe Hermann Wesselink College (HWC) plus sporthal er ongeveer uit gaan zien. Dan wordt althans een startnotitie ter inzage gelegd en kan men er commentaar op geven. Het gaat daarbij om het ruimtelijke kader van het bouwwerk. De sporthal vervangt op termijn de Emergohal. Die wordt gesloopt en er komen woningen voor in de plaats.

Het nieuwe hoofdgebouw van het HWC komt vóór het huidige gebouw. Zo kan de nieuwe school worden gebouwd terwijl het onderwijs in het oude gebouw doorgaat. Na sloop van de oude school start op de plek van de huidige gymzalen de bouw van een nieuwe sporthal. Die wordt gepland in de zomerperiode. De leerlingen krijgen dan gymnastiekonderwijs op de sportvelden.

De gemeentelijke sporthal wordt tijdens schooluren gebruikt door leerlingen van het HWC. In de avonduren

Huidig gebouw HWC

en in het weekend is de hal beschikbaar voor sportverenigingen die nu gebruik maken van de Emergohal en mogelijk voor kleinschalige evenementen. Grotere evenementen hebben naar verwachting meer impact op verkeer en parkeergelegenheid. Het plan is om parkeergelegenheid te realiseren onder de sporthal.

Energiezuinig

Bij een vergunningsaanvraag- en verlening voor evenementen wordt het effect op de directe omgeving beoordeeld, zoals parkeren en aanvoerroutes. Het streven is het HWC energiezuinig te bouwen. “Nul op de meter”, noemt wethouder Peter Bot dat. Ook wordt zoveel mogelijk de groene omgeving behouden, zegt de gemeente. Het doel is medio 2019 de nieuwe school in gebruik te nemen waarna de bouw van de sporthal kan starten.

Na de inspraakperiode stelt het college van B en W de startnotitie definitief vast en volgt een bestemmingsplanprocedure voor de school, waarbij de gemeenteraad is betrokken. Voor de sporthal volgt een aparte bestemmingsplanprocedure.

De concept-startnotitie kan worden ingezien via www.amstelveen.nl/bouwprojecten of bij de balie Bouwen in het Raadhuis. Op de site staat ook info over de reactiemogelijkheid.

 

Lees ook:Officiële opening nieuwbouw Amstelveen College
Lees ook:Lentemarkt ‘bouwen’ bij Vrije School
Lees ook:Energiezuinige ‘brede’ Roel Venema school
Lees ook:School tast monument Van Leer niet aan
Lees ook:Tweede Montessorischool voert actie voor nieuwbouw

4 reacties op “Nieuwbouw HWC in zomer ter inzage

 1. Kaas

  Ik word echt een ouwe l.l , nog op de Kastanjelaan gezeten, toen ze net zelfstandig werden van Buitenveldert.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tinus Trekveer

  Volgens mij is dat het KKC op de Kastanjelaan.

  Dit verhaal gaat over het HWC.

    /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    Klopt Johan. Ik word ook oud dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.