Lid van Nuon Solar team uit Delft bij KKC

Het in Amstelveen opgegroeide lid van het Nuon Solar Team ’Nuna’, Jasper Alberts, bezoekt dinsdag 23 mei (12.30 uur) het Keizer Karel College (KKC) om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. Hij studeert zelf aan de TU Delft. Leerlingen mogen de door hem en medestudenten ontwikkelde zonneauto van dichtbij bekijken.

Jasper Alberts zat voordat hij in Delft ging studeren zelf op het KKC. Samen met zijn teamleden geeft hij nu een presentatie aan de leerlingen van de school om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek. Op deze manier hoopt Jasper de scholieren te inspireren om óók voor een technische studie te kiezen.

Bij de presentatie neemt het team ook één van de eerder in Delft gebouwde zonneauto’s mee. De studenten leggen onder andere uit hoe de bouw van de auto in zijn werk gaat en hoe de verschillende technieken in elkaar steken. Natuurlijk krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bij de zonneauto te kijken en uitgebreid vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot.

Jasper hoopt dat het zien van de zonneauto de leerlingen inspireert: “Op de middelbare school vond ik de combinatie van verschillende vakken in sommige projecten al erg leuk, maar het was nog niet duidelijk wat ik er nou écht mee kan. Nu ik aan de TU Delft studeer en aan mijn zonneauto werk gaat er een wereld voor mij open. Ik hoop dat ik dat ook aan de leerlingen kan laten zien zodat zij ook ontdekken wat er met de techniek mogelijk is.”

 Aerodynamicus

Alberts (21), Aerodyamicus van het Nuon Solar Team, groeide op in Amstelveen en verhuisde na zijn middelbare school naar Delft om daar Lucht en Ruimtevaart Techniek te studeren aan de TU Delft. Na het afronden van zijn Bachelor is hij aangenomen bij het Nuon Solar Team. Met zijn teamleden zet hij dit jaar alles op alles te zetten om in oktober de Bridgestone World Solar Challenge in Australië te winnen.

Het team bouwt daarvoor in een jaar tijd een eigen zonneauto: Nuna genaamd. Als aerodynamicus houdt hij zich dus onder meer bezig met de uiteindelijke vorm van Nuna, om die een zo laag mogelijke luchtweerstand te geven.

De komende tijd bezoekt het Nuon Solar Team ook de basis- en middelbare scholen van de andere teamleden. Op deze manier probeert het Nuon Solar Team zo veel mogelijk mensen te bereiken met hun boodschap over duurzame innovatie.

Solar Team

Het Nuon Solar Team bestaat dit jaar uit zestien technische studenten. In oktober verdedigen zij tijdens de Bridgestone World Solar Challenge hun wereldtitel met hun zelfgebouwde zonneauto Nuna9. De Delftse studenten wonnen de race tot nu toe zes keer, waaronder de laatste editie van de race in 2015. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.

 

Lees ook:Solar Teamlid Jasper Alberts bij KKC
Lees ook:Amstelveense student Jasper racet mee in zonneauto
Lees ook:Record van Jasper Alberts en team
Lees ook:Oud KKC-er klaar voor zonnerace Australië
Lees ook:Jasper Albers gaat voor wereldrecord ‘zonracen’

2 reacties op “Lid van Nuon Solar team uit Delft bij KKC

 1. Gerben

  Kies voor techniek! Na je studie kan je kiezen wat je wilt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. CeeBee

   Voor een keer helemaal eens met Gerben.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.