Politie weer in actie bij examen KKC

Een examenstunt van leerlingen van het Keizer Karel College (KKC) leidde er donderdagmorgen toe dat de politie moest ingrijpen. Zij hadden het toegangshek van de school afgesloten en WC-papier op bomen op het terrein aangebracht. Ook werd met meel gestrooid.

De leiding van het KKC kon de grap niet zo waarderen, vond dat er sprake was van vandalisme en waarschuwde de politie. De betrokken leerlingen vinden het allemaal niet zo erg, al geven zij tie dat een vuilnisbak per ongeluk in het water terecht kwam. Omstreeks 9 uur was de rust trouwens weergekeerd. Bij het KKC kwam de politie trouwens al vaker in actie wegens examenstunts.

 

 

 

Lees ook:Politie zoekt getuigen aanrijding Beneluxbaan
Lees ook:‘Zilveren pluim’ van politie voor twee reddende burgers
Lees ook:Lente-offensief gemeente tegen vandalisme
Lees ook:Auto te water bij Amsteldijk
Lees ook:Hulpdiensten massaal bij raadhuis

4 reacties op “Politie weer in actie bij examen KKC

 1. Frank Bikker

  Wat flauw van het KKC. Dit hadden ze toch onder elkaar kunnen oplossen. Dit soort grappen en grollen werden in mijn tijd op het KKC en ook op het HWC die toen nog op de Kastanjelaan zat al uitgehaald en ik ben 62. Wij gingen toen naar tante Greet van het Dorstige Hert, die ons rustig een colaatje schonk, vervolgens de school belde, nadat we natuurlijk afgerekend hadden. Na een half uurtje kwamen de leraren, waarop tante Greet met haar onvergetelijke Eucalypta stemmetje begon ” Jongens het is weer genoeg geweest, ik run geen kleuterschool” ons de tent uitbonjourde en wij omringd door een cordon leraren lachend en giechelend naar school werden gedreven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. JV

   Frank, ik vind dat wel iets dan voor ruim 15.000,- euro aan schade en schoonmaakkosten verorzaken op ons KKC (ik ben docent op kkc en dit zijn de werkelijk gemaakte kosten. Wie het dan ook betaalt (school, verzekering of deel leerlingen via rechtspraak), het geft toch wel het idee dat dit ernstiger is dan bij tante Greet gaan spijbelen?!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Veenbrand

   We schieten tegenwoordig van alles in de kramp. Er is geen enkele souplesse meer. Met als gevolg dat onderdaan en gezag lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Een slechte leraar is er één die om alles boos wordt. Een slechte overheid is voor alles bang en is van keihard aanpakken. Zoals de waard is worden zijn gasten. We leren niets.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  “schoonmaakkosten” . De dames en heren zijn toch niet van suiker? Laat ze het lekker zelf doen en als ze niet willen de toegang ontzeggen tot de school! Als een schooldirectie+ lerarenkorps dit zelf niet kunnen oplossen en de politie erbij haalt , zijn ze in de ogen van leerlingen een lachertje. Met hard en consequent optreden verdien je uiteindelijk ook respect als er maar aan het einde van de rit geen rancune bij komt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.