Gratis boek voor groep 8

Donderdag 6 april gaf cultuur- en onderwijswethouder Maaike Veeningen (D66) het eerste gratis boek aan kinderburgemeester Melle Vos. De kinderen uit groep 8 van de Rembrandtschool waren samen met de kinderburgemeester naar boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein gekomen om hun gratis boek op te halen. De actie ‘geef mij maar een boek’ is een initiatief van de landelijke boekhandels met het doel om jongeren kennis te laten maken met de kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur.

Ieder jaar kiezen de boekhandels een nieuw boek. Dit jaar is gekozen voor de jonge klassieker van Jacques Vriens: Achtste-groepers huilen niet.

Omdat taalontwikkeling een speerpunt is in de Amstelveense Onderwijsagenda vond de gemeente het belangrijk en toepasselijk om alle leerlingen van groep acht dit boek gratis te geven. Wethouder Onderwijs Maaike Veeningen: “Lezen is enorm belangrijk voor de taal ontwikkeling. Kennismaken met goede boeken en ook zelf een boekenplank opbouwen helpt om lezen een goede gewoonte te laten worden”.

Deze week wordt op alle basisscholen in Amstelveen aan de leerlingen van groep 8 een voucher uitgereikt om het gratis boek bij boekhandel Venstra te komen ophalen. Voor andere leeftijdsgroepen is het boek voor 2 euro aan te schaffen.

 

 

Lees ook:Boek van Lindgren naar alle leerlingen groep 8
Lees ook:Boek Astrid Lindgren voor alle leerlingen groep 8
Lees ook:Start Jaar van het Boek in Bieb aan Stadsplein
Lees ook:Strijd om titel ‘Superjuffie’ brandt weer los
Lees ook:Venstra geeft ‘Oorlogswinter’ aan groepen 8

4 reacties op “Gratis boek voor groep 8

 1. Frank Bikker

  Als de wethouder van onderwijs echt van mening is dat taalontwikkeling in het Amstelveense onderwijs een speerpunt is, dan is het uitdelen van een gratis boekje helemaal niets. Zeker als je in ogenschouw neemt, dat er geen wijkbibliotheken meer over zijn op Westwijk na en men totaal geen extra budget over heeft voor de ontwikkeling van schoolbibliotheken, maar wel voor allerlei pilots m.n. op computergebied en ook door het recentelijke ontslag van 7 medewerkers wegens bezuinigingen van de bibliotheken Amstelland. Mensen die bij uitstek geschikt waren om het leesonderwijs te stimuleren en ondersteunen.
  Maw D66 danst op dit gebied lokaal volledig naar de pijpen van de VVD op dit gebied en wil net zo goed voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. En dat voor een partij die zich wenst te profileren als “onderwijspartij”.
  Maar ja dat kan ook komen, omdat zij wellicht een uiterst zwakke bestuurder is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   “recentelijke ontslag van 7 medewerkers wegens bezuinigingen van de bibliotheken Amstelland”

   Maar wat heeft dat te maken met een groep 8 boekje?

   En niet zo zeuren over D66, ik heb jou nog niet hand in hand zien lopen met Maaike.

   En die koters van tegenwoordig willen toch niks leren. Rubberen tegels gespuis, janken over niets.

   Een soort van Stadshart querulanten generatie.

   Vroeger met huishoudscholen en kweekscholen hadden ze boekjes ook niet nodig.

   En kijk eens wat daarvan overgebleven is?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Het ontslag van bibliotheekmedewerkers heeft in zoverre met het leesonderwijs te maken, dat zij de basisschoolleerkrachten altijd hebben bijgestaan met leesprojekten,zoals het samenstellen van themakisten, organiseren van voorlichting aan ouders over voorlezen, organiseren voorleesmiddagen, voorlichting leerkrachten speciale leesboekjes, voorlichting leeslijsten middelbare scholieren, voorlichting betreffende mensen die Nederlands als tweede taal hebben, voorlichting ouders& kinderen met dyslexie, enz. enz. Iedereen kan begrijpen dat het serviceniveau door het ontslag van deze mensen is gedaald. Daar kan het uitdelen van een gratis boekje, hoe leuk op zichzelf ook , niets van goed maken.

      /   Beantwoorden  / 
 2. shaklibatachat

  Leer heir maar iets van Frank Bikker,

  Als je enkel genot haalt uit het beledigen en voor lul zetten van andere mensen, moet je misschien ook eens overwegen of dit wel het leven is dat je wilt, stuk leeghoofd dat je me daar bent.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.