Lezing ‘zoet is goed’ bij Volksuniversiteit

Er nu mag fel geageerd worden tegen suiker – en zelfs met een belasting er op gedreigd – dat weerhoudt Volksuniversiteit Amstelland aan het Stadsplein er niet van daar op zaterdag 8 april (14.00 uur) drs. Christianne Muusers een lezing te laten geven onder de titel ‘Zoet is goed’. Wie vijftien euro betaalt, kan er bij zijn.

Ook in de Middeleeuwen hield men zich bezig met de invloed van eten op de gezondheid en omgekeerd had de gezondheidsleer invloed op wat er werd gegeten. Die gezondheidsleer was de ‘humeurenleer’. Sindsdien zijn de ideeën over hoe men verschillende levensmiddelen waardeert soms radicaal veranderd. Zo was suiker heel gezond. In de lezing ‘Zoet is goed’ hoort men er alles over.

Drs. Christianne Muusers is neerlandica en culinair historica. Zij geeft onder andere lezingen, recenseert kookboeken, schrijft artikelen voor diverse media en heeft bijgedragen aan publicaties.

Toegangsprijs voor de lezing € 15. Inschrijven is mogelijk bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 97 of via de website: https://www.vu-amstelland.nl/cursusshow-crs.php?crs=3368.

 

Lees ook:Lezing over Russische keuken
Lees ook:Lezing ‘Vlinders’ bij Volksuniversiteit Amstelland
Lees ook:Mark Mieras in bieb over versnipperd brein
Lees ook:Onno Wesseling bij Venstra
Lees ook:Nestlé-primeur: minder structuursuiker in chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.