Start Boomfeestdag bij school De Zwaluw

Melle Vos (links) en weth. Bot (rechts)

Samen met wethouder Peter Bot van Groenbeheer (BBA) en kinderburgemeester Melle Vos plantten kinderen van basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel woensdag een rode haagbeuk en verschillende soorten struiken langs de Ringvaart. Daarmee startte de lokale versie van de Nationale Boomfeestdag, die dit jaar voor de zestigste keer wordt gehouden.

Jaarlijks planten kinderen die dag gemiddeld 200.000 bomen. Amstelveen doet elk jaar mee. “Stichting Boomfeestdag heeft B en W gevraagd de intentie uit te spreken zoveel mogelijk kinderen tijdens hun basisschooltijd een eigen boom te laten planten”, zegt Bot. Volgens hem is het de intentie van het college dat kinderen vóór hun 12e jaar gezamenlijk zoveel mogelijk natuur- en plantervaringen opdoen.

Bot: “Met onze Natuur- en Milieu-educatie en de kennis die we delen op Elsenhove zijn we goed op weg. Wat ik ook leuk vind aan deze Boomfeestdag, is dat De Zwaluw rondom de dag zoveel aandacht besteed aan het onderwerp Natuur en Milieu. Leerlingen van groep 8 gaan ook nog in het kader van Wereldwaterdag de oevers van de Amstel vrij maken van zwerfafval. Hierbij komt de zelf ontworpen ‘milieufiets’ goed van pas. Overigens maakt een aantal inwoners van Nes geregeld ook de oevers schoon, begreep ik. Verder gaan de kleuters vogels spotten en de komende weken staat het onderwerp slakken centraal in groep 3 en 4.”

In de groepen 5,6 en 7 van de school hebben leerlingen de laatste weken gewerkt aan het thema ‘bomen’, vertelt directeur Ingrid Poelstra. “Er werden proefjes gedaan, bomen opgemeten, met takjes geknutseld en de leerlingen schreven onder leiding van een echte singer-songwriter een lied over het belang van bomen in de wereld.”

Het project werd door De Zwaluw afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in de aula. De leerlingen luisterden daar naar kinderburgemeester Melle en wethouder Peter Bot en brachten het zelfgeschreven lied ten gehore. Daarna werden de boom en struiken werden geplant, met hulp van tuinmannen van de gemeente.

 

 

Lees ook:Boomplantdag start in Nes a.d. Amstel
Lees ook:‘Bomen en water’ thema boomfeestdag
Lees ook:Tien bomen bij Bos dankzij Boomfeestdag
Lees ook:Duizend bomen en struiken geplant op boomplantdag
Lees ook:Kinderen planten 1300 bomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.