Piet Heinschool wegens vuile lucht te dicht bij A9

De Piet Heinschool voor basisonderwijs in het Oude Dorp  (achter de Annakerk)  ligt te dicht bij de verbrede rijksweg A9, die wordt aangelegd. Dat zei Wil Seiffers van de Ouderencombinatie (OCA) woensdagavond in de raadscommissie Burgers en Samenleving. De norm is dat een school minimaal driehonderd meter van een snelweg ligt, omdat de lucht dichterbij te ongezond zou zijn. Aan die norm voldoet de Piet Heinschool niet.

Wethouder Maaike Veeningen van onderwijs gaf dat wel toe, maar volgens haar wordt de situatie door onder meer de overkapping van de weg beter dan die nu is. Ook komt er

Will Seiffers

een soort afzuiginstallatie. Maar de redenering van de wethouder stelde raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks niet helemaal gerust. Ook een beperkte verbetering betekent niet dat opeens aan de norm wordt voldaan.

Schoolplein

Kruijer pleitte voor een simulatieprogramma om de luchtvervuiling te meten. En Seiffer wees er op dat binnen de school de lucht wel beter kan zijn, maar kinderen spelen ook buiten, op het schoolplein.

“We leven nu eenmaal in een stad waar een rijksweg doorheen loopt”, zei Veeningen. En een stad die dichtbij Schiphol ligt, voegde zijn er aan toe. En in de school wordt het in elk geval beter dan nu.

 

 

Lees ook:Nieuwe school en gymzaal Piet Hein door A9
Lees ook:Gemeente praat met Piet Heinschool over behoeften
Lees ook:Huisvesting Piet Heinschool wordt beter
Lees ook:Extra tijdelijke ruimte voor Palet Noord aan Schaepmanlaan
Lees ook:Marga van Piet Heinschool ‘superjuf’

4 reacties op “Piet Heinschool wegens vuile lucht te dicht bij A9

 1. Frank

  ” en in de school school wordt het beter dan nu ” Wat een dooddoener zeg , dat oude gebouw stamt uit de jaren 70 en de redenatie dat er nu eenmaal een snelweg dwars door de gemeente en dat er daarom maar een nieuwe school binnen binnen een straal van 300m gebouwd kan worden, slaat ook nergens op, net zoals de rest van de beargumentatie van mevr. Veeningen . Dat moeten we allemaal maar afwachten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tante Ria

   Goed stuk Frank. Kort en duidelijk. Ga je het ook nog een keer uitleggen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Nee.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Die A9 moet in een tunnel. De Piet Heinschool krijgt dan bovenop die tunnel eindelijk een schoolplein waar de kinderen niet worden vergiftigd door uitlaatgassen en fijnstof. Dat geldt voor alle omwonenden binnen 300 meter van de A9.

  Dat er een Rijksweg dwars door Amstelveen raast en roet, is een fout van voorgaande gemeentebesturen die door het huidige hersteld had kunnen en moeten worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.