Nieuwe snelle test voor studiekeuze

Steeds meer jongeren maken testen die ze helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Stivako Educatie, onderdeel van stichting Stivako en gevestigd aan de Startbaan 10 in Amstelveen, zegt daarbij de kunnen helpen. “Maak kennis met de ‘andere beweging’ en test het zelf uit”, roept zij studenten toe. Want niet alle in omloop zijnde tests zijn volgens haar even goed.

‘Ik herinner het me nog, heel veel vragen moeten beantwoorden waar je heel makkelijk de controle vragen kon aanwijzen”, zegt Leanne Janssen van Stivako Educatie. “Hierdoor manipuleerde ik de uitslag half slapend. Geen vertrouwen in de test en al helemaal niet geïnteresseerd in de uitslag. ‘Die slaat toch nergens op, in ieder geval niet op mij’, dacht ik.”

Met oog op de toekomst is er nu volgens haar een andere maniert van testen, die aansluit bij het onderwijs van nu en de toekomst, de belevingswereld van jongeren en binnen 10 minuten kan worden ingevuld en niet is te manipuleren. Dat is dat volgens de stichting de Studie Gedrags Analyse (SGA). Jongeren kunnen die gratris proberen, door te mailen naar: [email protected] De eerste vijf aanmelders krijgen een gratis studiekeuzeadvies.

 

 

Lees ook:Aantal seropositieven gestegen
Lees ook:CDA: Maatschappelijke stages handhaven
Lees ook:Gezonde gemeentefinanciën geen aanleiding voor feest
Lees ook:Filmproject jongeren in drie partnersteden
Lees ook:Gemeente wil aantrekkelijker werkgever voor jongeren worden

Eén reactie op “Nieuwe snelle test voor studiekeuze

  1. Tomaat

    En geen studies adviseren waar de markt al van overvoerd is. Dat lijkt me ook wel verstandig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.