Nieuwe rector Amstelveen College

Anke-de-Peuter-van-der-Veen. Foto: A. de Peuter, m.m.v. amstelveenweb.com,

Anke de Peuter-van der Veen wordt per 1 januari de nieuwe rector-bestuurder van het Amstelveen College (AC). Zij volgt Mark Manders op, die aan het einde van het vorige schooljaar vertrok.

De Peuter (56, getrouwd, twee zoons) is nu rector op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Zij woont in Oegstgeest. Na de lerarenopleiding Engels en geschiedenis begon zij in 1981 als docent Engels. Zij gaf les op verschillende scholen. Sinds 2003 werkte zij in leidinggevende functies, onder meer als kernteamleider havo en mavo op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden. Daarna vertrok zij naar het Mendelcollege in Haarlem, waar zij conrector en plaatsvervangend rector werd. De benoemingsadvies- commissie en de benoemingcommissie van het AC hebben Anke de Peuter leren kennen als betrokken bij het onderwijs, gemotiveerd en deskundig. “Anke de Peuter is ONDERWIJS in hoofdletters”, zei een van de referenten, wat door de commissies werd herkend.

De Peuter zegt zelf over haar benoeming: “Vanuit de missie van de school ‘Haal het beste uit jezelf en uit elkaar’, wil ik graag samen met medewerkers, leerlingen en ouders de leer- en leeflijn van de school verder vormgeven. Met eigentijds onderwijs en – heel belangrijk – door oog en oor te hebben voor elkaar. Daarnaast zal mijn blik uiteraard op de omgeving zijn gericht om het Amstelveen College in de gemeente en daarbuiten zichtbaar te laten zijn en te profileren”.

 

 

Lees ook:Gemeentelijke onderscheiding voor scheidend KKC-rector Veenboer
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor scheidend KKC-rector
Lees ook:Docent Alkwin College dood gereden
Lees ook:Particuliere basisschool Florencius kost jaarlijks 20 mille per leerling
Lees ook:Burgerbelangen: ‘Amstelveen College verliest openbaar karakter’

Eén reactie op “Nieuwe rector Amstelveen College

  1. gerben

    Welkom Anke (en partner) IN Amstelveen e.o.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.