‘Ouders maken verkeer rond scholen onveilig’

Brandes (rechts) en Houttuin

Net als bij diverse andere scholen lijkt het verkeer rond Piet Henschool aan de Dr. Schaepmanlaan vaak onveilig. Vooral ’s morgens, als ouders hun kinderen met de autio komen brengen, ontstaan er gevaarlijke situaties, vertelde directeur Michel Houttuin maandag (7 september) nog maar eens aan verkeerswethouder Jeroen Brandes.

Houttuin heeft zijn zorg al eerder aan de gemeente kenbaar gemaakt en wilde nu wel eens met de wethouder, die daartoe de school bezocht, overleggen. Naast mogelijke oplossingen als het afsluiten van de Parklaan en mogelijke aanpassingen bij de oversteek aan de Amsterdamseweg, werd ook gesproken over de mogelijke rol die verkeersouders kunnen spelen bij het veiliger maken van de situaties rondom de scholen.

Situaties als die bij de Piet Hein en andere scholen zijn veiliger te maken, als ouders bereid zijn hun auto’s niet tot vlak voor de panden te rijden verkeerschaos te veroorzaken, verzuchtte Jeroen vorige week tijdens een presentatie van nieuwe plannen voor verkeersveiligheid. In het verleden waren er vrijwel geen auto’s, wel verkeersbrigadiers, en gingen de meeste kinderen op eigen gelegenheid naar school. Dat lijkt nu verleden tijd, hoewel op het platteland kinderen nog soms vele kilometers fietsen om op school te komen.

De gemeente moet wel zorgen dat de fysieke inrichting van de weg zo veilig mogelijk is, erkent Brandes, maar tegen weggebruikers die gevaar doen ontstaan is nauwelijks kruid gewassen. “ In de situaties rondom scholen zijn die weggebruikers toch vaak ouders die met grote haast hun kind wegbrengen”, zegt de wethouder. “Daarom biedt de gemeente scholen regelmatig allerlei educatieprojecten aan. Wat ook zou helpen is als meer ouders bereid zijn af en toe een half uurtje te klaaroveren. Daar wordt het een stuk veiliger van rondom de scholen.”

 

 

Lees ook:Start campagne ‘scholen weer begonnen’
Lees ook:Kinderburgemeester bekijkt verkeer bij school
Lees ook:GroenLinks in actie tegen per auto naar school brengen
Lees ook:Ouders niet geïnteresseerd in kind in verkeer
Lees ook:Onveilige parkeerchaos bij scholen Orion

65 reacties op “‘Ouders maken verkeer rond scholen onveilig’

 1. Rotary-vriendje

  Potverdorie zeg. Kan ik Fleur en Roderik-Jan niet eens meer met de lease-Volvo voor de school afzetten. En ik heb al zo’n haast om op tijd bij mijn eerste meeting te zijn.

  Hoogopgeleide goedverdienende paupers in veel te dure auto’s.
  Goed zo Brandes. Geef Amstelveen haar fatsoen weer terug !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marianne

   En nu kan ik Sanne en Bas en Sofie en Daan en Max en Bregje niet meer racend naar de opvang brengen? Dan moet ik op de fiets? Hoe ziet de Gemeente dat voor zich? Een beetje manoeuvrerend met SUV tussen de fietsers door? Sorry hoor, maar ik ga echt niet bakfietsend met mijn BMW met 30 km/pu een wijkje door.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

     🚘🚘😛

       /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Maak het bezoeken van deze en alle andere scholen per auto onaantrekkelijk en verbaliseer al die gasten die steeds weer alleen aan zichzelf denken en met hun asociale gedrag kinderen van ouders, die wel lopend of per fiets naar school komen, in gevaar brengen. En – heel belangrijk – laat de handhavers eens handhaven! Ik bedoel: echt handhaven en geen lulverhaaltjes ophangen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kareltje

   Ik ga voor de spijkermatten bij de school! Kraaienpoten mag ook.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan Demming

    Ik ook. Wel een pad vrijhouden voor fietsers & voetgangers.

      /   Beantwoorden  / 
 3. frank bikker

  Heel mooi al die ouders in/rondom die school, maar wie moet het allemaal regelen? Elk ding op zich is niet veel, maar alles bij elkaar legt het toch wel een druk op de school.
  Bijvoorbeeld.
  Wat er nu vaak rondloopt in/bij de school
  Voorleesouders, leesmoeders,
  hulpmoeders in de klas
  ouderraad
  MR
  Klaarovers
  Hulp bij overblijf
  Hulp bij feesten en partijen
  En ik zal vast nog wel wat vergeten zijn.

  En in deze tijd van tweeverdieners! Waar vind je al die vrijwilligers?

  Wel gemakkelijk gezegd van wethouder Brandes, maar gespeend van enige realiteitszin.
  Trouwens deze problematiek speelt al jaren bij vele scholen in Amstelveen en ik denk dat de enige oplossing is een rigide prentenbeleid wat verbetering in de zaak kan brengen. De tijd dat schooldirecteuren het vriendelijk kunnen vragen hebben we gehad. Schooldirecteuren moeten zich bezig houden met onderwijs en niet met het gedrag van ouders.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  @ Frank

  Met andere woorden: de papieren werkelijkheid ten gemeentehuize. En zo rommelt het maar door, zowel in Amstelveen als in het Haagse. Denk aan de problematiek rond de pgb’s, de scholen, de ouderen en noem maar op (ik neem aan dat ook op deze website een maximaal aantal woorden mag worden gebruikt, vandaar dat ik het hierbij wil laten). Het is een bende, een doolhof, en dat zal het wel altijd blijven in de politiek.

    /   Beantwoorden  / 
 5. frank

  Tja, toch zonde van de tijd van de hr. Brandes als van de hr.Houttuin.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  De onveiligheid vd Amstelveense wegen is juist de reden waarom ouders hun kinderen per auto naar school brengen. De verkeersonveiligheid versterkt zichzelf.

  Men kan dan wel symptomen gaan bestrijden in de directe omgeving van scholen, maar de oorspronkelijke oorzaak blijft in stand: De fiets- en wandelroutes in Amstelveen zijn onveilig.

  Te veel doorgaand verkeer, te hoge snelheden, te veel door rood licht rijden, te veel (snor)scooters op de ‘fietspaden’ en te weinig handhaving uit angst voor verlies aan populariteit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marianne

   En daar heb je @ Robert van Waning ook gelijk in. Het hele verkeersbeleid in deze gemeente wordt voor en door de auto bepaald. Dagelijks zie ik automoblisten door rood rijden (Oranjebaan), nog even snel racend naar het volgende stoplicht…, met gevaar voor fietsers en voetgangers. De verkeerslichten voor diezelfde niet-gemotoriseerden staat zo kort op groen, dat niemand, zelfs als je goed ter been bent, nauwelijks de overkant haalt. Laat staan hoe mensen met een beperking hier worden behandeld. En voor wat betreft de situatie bij de scholen, dat is al jaaaaarreeeennn hetzelfde. Er wordt geluld over veiligheid, maar slechts met woorden. De daden ontbreken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Dat is niet waar, die rotondes en verkeersdrempels helpen wel degelijk, wat dat betreft zou men ook eens de hand in eigen boezem moeten steken. ( Ik pak ook wel eens nog net een rood stoplicht en rij wel eens op stoep)Pleit de handhavers natuurlijk beslist niet vrij.

      /   Beantwoorden  / 
 7. Marianne

  Dus ‘klaaroveren’ is volgens Brandes hèt antwoord op de onveilige situaties bij scholen? Dus met gevaar voor eigen leven een beetje politieagent spelen? Laat er eens flink worden gehandhaafd!

    /   Beantwoorden  / 
 8. P.G. van Faassen

  De onveiligheid van wegen in Amstelveen is nagenoeg nihil. Om dat te roepen is enge stemming makerij.

  Het gaat hier om die kut ouders die te beroerd zijn om 100 tot 100 meter te lopen om hun koters naar school te brengen.

  En of dat nu, volgens enge link menschen, SUV rijders, zijn of Fiat 500 rijders, het blijft allemaal hetzelfde.

  Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik die onzin niet meegemaakt heb met mijn kinderen. Maar dat is dan alweer bijna een halve eeuw geleden.

  En dan die schreeuwer hier zonder kinderen, kan daar niets zinnigs over zeggen. Behalve de standaard opmerkingen over onbewezen “onveiligheid” etc.

  Lekker luchtfietsen weer van de man die nooit iets kan waarmaken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marianne

   Juist een halve eeuw geleden. Sindsdien is er veel veranderd. O.a. in het verkeer. Misschien loopt van Faassen alias PC wat achter op de werkelijkheid? Maar ja je kan ook niet meer verwachten van iemand die de 70 is gepasseerd.En die hier kort door de bocht op zijn eigen PVV manier reageert.

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Dat is nu weer jammer Marianne, deze opmerking. Vanaf dag 1 dat ik jou leerde kennen op de internets riep je al over mij dat ik een PVV’er zou zijn.
    Waar baseer je dat op?

    En dat er sinds 50 jaar veel veranderd is, klopt. Maar niet m.b.t. de zogenaamde verkeersonveiligheid, een op niets gebaseerde opmerking van iemand die het toch al niet zo nauw neemt met de geschiedenis, maar met het ouder gedrag. En dat is waar ik het hoofdzakelijk over had.

    Goed lezen hoor. Verder ga ik mij niet meer druk maken over jou. Als ik het goed begrepen heb ga je lekker weg uit Amstelveen. Maar vooral niet je huis verkopen aan rechtse smeerlappen of expats.

    Wat krijg je nou eigenlijk voor dat uitgewoonde pand?

    Of verkoop je het niet? En geef je het weg aan al die gelukszoekers uit verwegistan?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marinanne

     Bahhhhhhhhh….zielige reactie van een zielig persoon.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      VVD-ers in het nauw. De vooral zichzelf deftig vindende klasse in dit mooie Amstelveen.

      En dan nog iets… VVD of PVV. What’s the difference ? (de hele principiële uitgezonderd, okay)

        /  
  2. Rotary-vriendje

   Dit meen je toch niet, hè PG ?

   De éne na de andere scooter heeft een aanrijding. Het aantal berichten op deze fora staat er vol van.

   Je roept maar wat, PG !

     /   Beantwoorden  / 
   1. ciska

    Ik geloof dat die van Faasen zichzelf een hele grote vent vindt.
    Dat heb je wel meer met kerels die een heel klein piemeltje hebben of ze zijn impotent. Kunt u niets aan doen meneer. U hoeft u niet druk te maken, dat hebben wel meer mannen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

     @ciska, behalve dat je mijn naam verkeerd schrijft (ja dubbele a’s en essen, het blijft moeilijk) heb je volkomen gelijk.

     Niemand hier heeft de werkelijkheid zo goed geschetst.

     De werkelijkheid is nog erger, als ik geplast heb druppel ik op mijn zak.

       /   Beantwoorden  / 
     1. ciska

      Wat zielig! Nu snap ik uw compensatiegedrag!

        /  
     2. Marianne

      Hier word je toch onpasselijk van? Een tachtigjarige die op zijn eigen zak plast?

        /  
     3. ciska

      Hij heeft de waarheid toch onder ogen gezien, alleen schijnt deze meneer het op zijn 80e nog niet verwerkt te hebben.

        /  
     4. P.G. van Faassen

      Goed, ik heb mijn tekort stelling toegegeven (leuk deze opmerking in deze context).

      Gaan jullie enge uitgedroogde en verzuurde potten het nu weer on topic doen?

      Iets met veiligheid rondom scholen?

        /  
     5. Rotary-vriendje

      Wat gênant dit. En dat heb ik allemaal op mijn geweten.

      Maar nu weet ik opeens weer waarom zoveel mannen in een grote SUV rijden :-)

        /  
     6. ciska

      “eng verzuurde, uitgedroogde potten”? Deze uitspraak bevestigt alleen maar mijn vermoeden.
      Nu wil die meneer plotseling on topic. Deze meneer heeft hetzelfde patroon als die meneer waartegen hij zo vaak fulmineert. Als hij het niet meer weet, moet men maar on topic blijven.

        /  
     7. Robert van Waning

      Ciska, ik zie inderdaad liever dat deelnemers inhoudelijk met elkaar discussiëren en (desnoods heftig) van mening verschillen dan dat zij telkens door dezelfde persoon worden beledigd, uitgescholden en vals beschuldigd.

        /  
 9. Marianne

  Ga lekker plassen PC en probeer nu eens goed te richten ipv je vrouwtje weer tot dweilen te dwingen en de potten van Amstelveen gaan lekker vanavond languit voor de buis hahahahahah….en wat betreft de on-topic scholen, de hufters die met hun SUV’s hun kinderen tot projectiel van het verkeer maken, moeten niet janken als hun eigen kinderen iets overkomen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   Wat jammer nu weer Marianne om mijn partner weer hierbij te betrekken, dat doe je geregeld bij Johan Bos en bij mij ook.

   Ik praat toch ook niet over die dode ex van je? Was hij trouwens eerst dood en daarna ex?

   Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Overal waar jij komt gaat alles dood.

   Niet meer doen dus, slappe prietpraat ophangen over andermans familie.

   Dat kan ik namelijk beter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Marianne

    Smeerlap, laat anderen hier maar eens op reageren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sjors en Sjimmie

     Hij heeft wel gelijk.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Theo

     Je doet het toch zelf?

       /   Beantwoorden  / 
    3. A.H.

     Sluit me aan bij de vorige 2.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Van Faassen gaat voortdurend te ver. Ook nu weer. Hij geniet echter de onvoorwaardelijke steun van Johan Bos en van de Dichtbij-redactie en hoeft zich daarom niets aan te trekken van regels van wet, fatsoen en gebruiksvoorwaarden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Wilt u mij er buiten laten? Uw zogenoemde feiten, zijn doorgaans gewoon aannames die nergens op slaan.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Lianne

      Wie moet wie waar buiten laten?
      Wie is eigenaar van dit blog?
      En wie hoort daar op toe te zien?
      Wie hoort reacties te controleren?
      En wie hoort daarbij onafhankelijk te zijn?

        /  
     2. Johan Bos

      1. Ik ben geen eigenaar
      2. Mijn onafhankelijkheid moge blijken uit het feit dat ik ieders mening toelaat.
      3. Ik wens niet – zonder dat ik daarover enige uitspraak deed – klakkeloos tot volgeling van iemand anders te worden gebombardeerd.

        /  
    2. Robert van Waning

     Dat bedoel ik met ‘onvoorwaardelijke steun’.

     Waarom zou ik u er buiten laten? Dit is toch uw weblog? U laat Van Faasen zijn ziekmakende gang gaan met zijn persoonlijke aanvallen, kwetsende opmerkingen, grove beledigingen, valse beschuldigingen en smadelijke antijgingen. Hetzelfde geldt voor Dichtbij. Heel merkwaardig.

     Ik ben de enige op wie u steeds afwijzend reageert terwijl ik – itt ‘Peterpc’ – nooit enige regel van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden schend.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Ik laat u ook uw gang gaan, maar dat betekent niet dat ik u in alles onvoorwaardelijk steun. Ik reageer op u als u mij persoonlijk noemt. Verder niet. En het staat u vrij dit onfatsoenlijke, wetteloze en geen regels handhavende medium te verlaten. Zou mogelijk tot frisse reacties van anderen leiden, want het blijft nu wel een sterk Robert van Waning blog. Wat veel lezers ervan weerhoudt ook eens te reageren. Men kent uw riedeltje….

        /  
     2. PetraApple

      Ben het eens met Robert van Waning. Dit blog olv Johan Bos ontspoort. Iemand die een blog online zet en graag reacties op zijn stukjes wil zien, iig de mogelijkheid tot biedt, zou ook de daarbij behorende fatsoensnormen in acht moeten nemen.

        /  
    3. P.G. van Faassen

     “veelvuldige observatie”. Net zoals bij het vaststellen dat er alleen maar ouderen naar het ziekenhuis gaan. Cijfers, rvw!

     Ik heb trouwens nog nooit boetes meegemaakt van mij of anderen in de straten rondom mij m.b.t. parkeren, en ik kan je verzekeren dat de trottoirs en grasvelden geregeld verkracht worden door luie hufters, die te beroerd zijn om een paar 100 meter te lopen.

     Maar e.e.a. had ik al eerder aangekaart bij dit draadje.

       /   Beantwoorden  / 
    4. Gerrit

     Van Faassen heeft volkomen gelijk. En heeft zeker geen hulp nodig van welk redacteur dan ook.

     Dat jij met je falsificaties van de werkelijkheid dat durft te beweren is toch eigenlijk wel een gotspe (oeps, dat is Jiddisch)

     Wie die Marianne is weet ik niet, en wil ik ook niet weten na een aantal reacties van haar gelezen te hebben, maar die vraagt natuurlijk om moeilijkheden.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      Welke falsificaties van de werkelijkheid bedoel je ‘Gerrit’?

      Anonieme beschuldigingen zijn laf en zouden niet toegestaan mogen zijn. Het speelveld ligt dan niet gelijk. Er wordt namelijk iemand beschadigd door iemand die zelf buiten schot blijft.

        /  
     2. frank bikker

      Nieuwe reageerders?

        /  
     3. Gerrit

      Hoezo beschuldigingen? Ik heb dat geneuzel van jouw over 1948 m.b.t. even gevolgd, een zekere Duitser zou op die propaganda trots geweest zijn.

      @frank, nee hoor. Alleen niet zo vaak aanwezig.

        /  
 10. Robert van Waning

  Fietspaden worden inderdaad onprettig en zelfs onveilig gemaakt door snorscooters, wielrenners en elektrische fietsen. De snelheidsverschillen zijn te groot en er zijn te veel mogelijkheden voor asociaal gedrag.

  Binnen de bebouwde worden maximum snelheden onvoldoende gecontroleerd en gehandhaafd. Door rood licht rijden is vrij normaal.

  Ik kan mij voorstellen dat ouders hun kinderen daar niet graag aan willen blootstellen.

  Dit is de keerzijde van het motto ‘vrijheid blijheid’ (lees: ‘eigen vrijheid ten koste van anderen’) van onze liberale politici en bestuurders.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   Ook die opgedrukte/opgeplakte strepen geven heel vaak aanleiding tot valpartijen. Eigenlijk zijn het een soort contrails, maar dan op de grond.

     /   Beantwoorden  / 
 11. frank bikker

  Zijn dit soort zaken niet algemeen en moeten de hr. Brandes en mevr. Veeningen in samenwerking met de verkeerspolitie hier geen overleg over plegen, voordat ze de werkvloer hiermee lastig vallen?

  Het lijkt me toch handig dat voor alle scholen uniforme regels op dit gebied gemaakt worden, die voor de gehele gemeente gelden. Ik denk aan uniforme schoolafspraken met ouders betreffende halen/brengen, handhaven &boetes, infrastructuur, verkeersbewustzijn bij de kinderen, fietskeuringen enz.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Volledig met de vorige schrijver eens.

     /   Beantwoorden  / 
 12. Robert van Waning

  Mee eens, maar toch zal er ook iets gedaan moeten worden aan verkeerssituaties die het lopen en fietsen naar school onprettig en onveilig maken.

  Omdat er binnen de bebouwde kom geen verkeerscontroles plaatsvinden, wordt er in de 30 km-woonwijken te hard gereden en op de doorgaande wegen véél te hard. ‘Sportief rijden’ wordt immers in alle auto-advertenties, -tests en -rubrieken aangemoedigd. Stoplichten zijn niet veilig omdat er veel door rood wordt gereden.

  Fietspaden zijn niet berekend op de inmiddels grote verschillen in snelheid, formaat en massa van alle voertuigen die er gebruik van maken: Traditionele fietsen zonder versnelling, racefietsen en elektrische fietsen die 40 km/u kunnen, opgevoerde snorscooters die nog veel harder gaan en dan niet te vergeten de bakfietsen en de steeds bredere kratten.

  Ouders zijn wel gek als zij hun kinderen zich met omafietsen en wiebelige bikes daartussen laten begeven. Dan maar met de SUV die te breed is voor een normale parkeerplaats.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik ben laatst binnen de bebouwde kom nog aangehouden voor niet dragen van een gorden. Kostte € 140. Er zijn ook geregeld grote controles op KK weg et cetera. Verkeerscontrole is trouwens een politie aangelegenheid, waarbij de gemeente hooguit kan adviseren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    @Dat zal wel, maar je hebt toch zoiets als het driehoeksoverleg, waarin zo’n algeheel plan van aanpak aan de orde kan komen?

    Het is al jaren dweilen met de kraan open.

    Ik wijs enkel op het geslaagde project van enkele jaren geleden om voortdurend te gaan controleren op fietsverlichting. Binnen een half jaar had iedereen het. Dat men het nu weer heeft laten versloffen is een ander verhaal. Het bewijst wel dat het kan.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Controle

    En wat doet u besluiten zonder gordel te rijden? Overmoed?? Kostte??? Kunt u niet eens een keer een klein beetje op uw taalgebruik letten? En op fatsoenswaarden? En kunt u niet eens een keer zonder fouten uw blog schrijven?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   De meeste boetes worden uitgeschreven voor geparkeerde auto’s. Dat er in 30 km woonwijken en op doorgaande wegen vaak te hard en door rood wordt gereden, is geen ongegronde aanname (zoals u schreef) maar een veelvuldige observatie.

   Hetzelfde geldt voor de onprettige en onveilige situaties op de fietspaden. Daar moet het gemeentebestuur hoognodig iets aan gaan doen. Aan die scooters in het voetgangersgebieden trouwens ook, over handhaving gesproken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Ga dit onderwerp niet naar je eigen stokpaardje om vormen RvW. Het gaat hier om veiligheid bij scholen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

     Juist. Kort maar krachtig.

       /   Beantwoorden  / 
    2. PetraApple

     De meeste scholen in Amstelveen staan in 30 km zones. Dus dat daar eens wordt gehandhaafd lijkt mij geen slecht idee. Wat is een stokpaardje?

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    De onveiligheid bij de scholen heeft te maken met de onveiligheid van de woonomgeving en van de fietsroutes naar de scholen. De scooters in voetgangersgebieden mogen in dat verband niet onvermeld blijven.

      /   Beantwoorden  / 
   3. P.G. van Faassen

    “maar een veelvuldige observatie.”

    Net als met die oude ziekenhuis patiënten zeker. Ga nu eens stoppen met onbewezen dingen te roepen. Iedereen heeft het hier wel door, eigenlijk overal op de internets.

      /   Beantwoorden  / 
 13. PetraApple

  Nou hier was dan een reactie van een fris nieuw persoon.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   Dat wat ik niet Petra. Ben je echt fris?

     /   Beantwoorden  / 
   1. PetraApple

    Frisser dan Sjors en Sjimmie, A.H., Theo en Gerrit en een of andere van Faassen bij elkaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ciska

     Wil de echte valsspeler nu zijn vinger opsteken!

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.