Van Zanen trots op weer uitgebreide ISA

“Wij zijn trots op jullie”, zei burgemeester Jan van Zanen vrijdagmorgen tegen de directie van de International School of Amsterdam (ISA) aan de Sportlaan. Hij had daar net de eerste betonstorting verricht voor de in aanbouw zijnde nieuwe vleugel van Amstelveens mooiste schoolcomplex. Van Zanen legde ook uit dat tijdens handelsmissies naar verre oorden, om bedrijven naar de Metropool Amsterdam te lokken, presentaties van de school tot de allerbeste trekkers voor de regio behoren. De kwaliteit van de school onderstreept die van leven daar en ondersteunt de strategie van de werving, betoogde Van Zanen.

In de nieuwe vleugel, waardoor de wachtlijsten kunnen worden weggewerkt en de capaciteit kan worden opgevoerd van ruim 1000 naar 1300 leerlingen, komen klaslokalen, onder ondergrondse sportzaal, een bibliotheek en ontmoetingsruimten. In totaal krijg de ISA en een vloeroppervlakte van ongeveer 7.300 m² bij. Die uitbreiding was nodig door het toenemende aantal expats in Amsterdam en Amstelveen. Er komt een verbindingsgang tussen het bestaande en het nieuwe gebouw. De school ziet de verbouwing niet als een aanbouw van klaslokalen om de toestroom van leerlingen op te vangen, maar als een opwaardering van het totale complex, met ook aanvullende voorzieningen.
De International School of Amsterdam is in 1964 opgericht en heeft op verschillende locaties in Amsterdam onderdak gehad. In 1996 verhuisde de school naar Amstelveen. Er was toen plaats voor 750 leerlingen en in 2001 kwamen daar een sporthal en een nieuw cluster voor nog eens 250 leerlingen bij. De ruim 1000 leerlingen die de school nu heeft, zijn afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen. De ouders van deze leerlingen werken zowel bij grote, internationale bedrijven als Nike, LG of Canon of bij grote Nederlandse multinationals als Philips, Akzo-Nobel, ING, ABN-AMRO en Shell, als ook bij kleinere internationale bedrijven. In totaal zijn ruim 300 verschillende bedrijven vertegenwoordigd op de ISA.

De plannen voor de uitbreiding zijn tot stand gekomen na intensieve samenwerking tussen de gemeentes Amsterdam en Amstelveen en de International School of Amsterdam. De uitbreiding wordt betaald door de ISA zelf. De gemeente Amsterdam staat de komende 5 jaar garant voor een minimaal aantal leerlingen, waardoor de uitbreiding mogelijk is gemaakt.

Lees ook:Internationale school breidt weer uit
Lees ook:Van der Laan opent fototentoonstelling over Amsterdam in ISA
Lees ook:Vorig jaar 5 buitenlandse firma’s in Amstelveen
Lees ook:Groene vlag gehesen op ISA
Lees ook:HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.