Internationale school breidt weer uit

Het complex van de International School of Amsterdam (ISA) aan de Sportlaan wordt nog groter. De school krijgt er een nieuwe vleugel bij, met een totale vloeroppervlakte van 7.900 vierkante meter. Blijkbaar heeft de gemeente daar een bouwvergunning voor gegeven. Volgens de ISA heeft zij meer ruimte nodig nu het aantal buitenlandse werknemers (expats) in Amsterdam en Amstelveen blijft stijgen. Het leerlingenaantal groeit navenant. Op dit moment heeft de school 1000 leerlingen. Door de uitbreiding kan de nu bestaande wachtlijst van 50 leerlingen worden weggewerkt. Er komt plaats bij voor 250 extra leerlingen.

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA) zegt dat men er in de  Metropool Regio Amsterdam alles aan doet om buitenlandse bedrijven hierheen te krijgen. Wat natuurlijk de druk op de overspannen woningmarkt verder doet toenemen. Volgens de wethouder is de aanwezigheid van de internationale school in Amstelveen een van de belangrijkste redenen voor bedrijven om zich hier te vestigen. “Dus als deze school van topniveau meer kinderen van internationale kenniswerkers kan plaatsen, zullen meer buitenlandse bedrijven deze regio overwegen”, zegt Groot.

Zijn collega van Ruimtelijke Ordening John Levie (bbA) zegt dat de groene hoofdstructuur door de uitbreiding van een schoolgebouw niet wordt aangetast.  “En bovendien kan nog meer gebruik worden gemaakt van de sportvoorzieningen in dit gebied.” De International School of Amsterdam is in 1964 opgericht en heeft op verschillende locaties in Amsterdam onderdak gehad. In 1996 verhuisde de school naar Amstelveen. Er was toen plaats voor 750 leerlingen en in 2001 kwamen daar een sporthal en ruimte voor nog eens 250 leerlingen bij. De ruim 1000 leerlingen die de school nu heeft, zijn afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen. Hun ouders werken zowel bij grote, internationale bedrijven als Nike, LG of Canon en grote Nederlandse multinationals als Philips, Akzo-Nobel, ING, ABN-AMRO en Shell als bij kleinere internationale bedrijven. In totaal zijn ruim 300 verschillende bedrijven vertegenwoordigd op de ISA.

De plannen voor de uitbreiding zijn tot stand gekomen na intensieve samenwerking tussen de gemeentes Amsterdam en Amstelveen en de International School of Amsterdam. De uitbreiding wordt betaald door de ISA zelf. De gemeente Amsterdam staat de komende vijf jaar garant voor een minimaal aantal leerlingen, waardoor de uitbreiding mogelijk is gemaakt.

 

Lees ook:Van Zanen trots op weer uitgebreide ISA
Lees ook:Van der Laan opent fototentoonstelling over Amsterdam in ISA
Lees ook:Vorig jaar 5 buitenlandse firma’s in Amstelveen
Lees ook:B&W vergadering bij Internationale School
Lees ook:Groene vlag gehesen op ISA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.