Nieuw schoolgebouw in Westwijk Zuidwest

Bestaande Eykmanschool

Aan de Jane Adamslaan in Westwijk Zuidwest komt een nieuw schoolgebouw voor de Karel Eykman School en een uitbreiding van De Triangel. Daarover hebben gemeente en Stichting Onderwijsgroep Amstelland, de koepel van het protestantse basisonderwijs, afspraken gemaakt. In 2014 moet de bouw klaar zijn. Volgens onderwijswethouder Herbert Raat ontstaat in de wijk een tekort aan ruimte voor primair bijzonder De scholen aan de Zeelandiahoeve en De Overloop zijn te krap. In het nieuwe schoolgebouw kunnen 29 groepen worden gehuisvest. Er komen 19 groepsruimten voor de Karel Eykman School en 10 voor De Triangel. Daarnaast komen er peellokalen en ruimte voor vier groepen buitenschoolse opvang van KinderRijk. Ook een schoolplein en parkeerplaatsen maken deel uit van de plannen.

Lees ook:Bijna 7 ton voor huisvesting scholen
Lees ook:Athletics School Champs bij AV Startbaan
Lees ook:Brede School Roelof Venema en De Triangel
Lees ook:Brand in basisschool De Triangel
Lees ook:R. Venema- en M. de Ruyterschool winnen hockeytournooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.