Honderden kinderen deden fietsexamen

En nu maar hopen dat men er in de verkeerspraktijk ook iets van merkt. Vorige week deden 571 kinderen van vijftien Amstelveense scholen mee aan de fietsexamens. Dankzij de hulp van leerlingen van Panta Rhei werden de hesjes met nummers uitgereikt en zijn de fietsen gekeurd (er werd gekeken of de remmen het deden, goed werkende bellen aanwezig waren, op de fiets niet te groot was voor de leerling enzovoort.

Bij het examen ging het er bijvoorbeeld om of de leerlingen bijvoorbeeld de betekenis van verschillende verkeersborden kenden, hun hand uitstaken bij de bocht omgaan en of zij stopten bij een bord wat aangeeft dat er beslist moet worden gestopt (ook als er geen verkeer aankomt ). Op de foto leerlingen van Groep 8C van de De Triangel. De examens werden afgenomen door landelijk voorzitter Hazebroek, Linda van der Eijck, en Andrea Naeff van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Nico Altorf en Cor Maas van de gemeente Amstelveen.

Lees ook:Verkeersexamen voor 473 scholieren
Lees ook:Speciaal plein voor praktijkles verkeer
Lees ook:Kinderen krijgen verkeersles over ‘Dode hoek’
Lees ook:Lage deelname scholen aan verkeersexamen
Lees ook:Verkeersexamen voor scholieren gestart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.