B&W bemoeien zich niet met omvang klassen Westwijzer

David de Jong

De gemeente kan zich niet bemoeien met de indeling van groepen op scholen. B&W antwoorden dat op schriftelijke vragen van David de Jong van Burgerbelangen (BBA), Herbert Raat (VVD), Rien Alink (D66) en Marga van Herteryck (CDA) hebben gesteld. De vragenstellers betreuren het dat op de school Westwijzer, door vermindering van het aantal groepen 7, aanzienlijk grotere klassen ontstaan. Het aantal leerlingen stijgt van 21 naar 32. Maar B&W zeggen daar geen oordeel over te willen ventileren. Het is een zaak van de school zelf. De Westwijzer moest óf een combinatieklas vormen óf van drie groepen er twee maken. Er is voor dat laatste gekozen, in overleg met de medezeggenschapsraad. De juiste procedure, vinden B&W. Zij zien geen aanleiding voor een gesprek met het schoolbestuur over de kwestie.De vragenstellers hadden ook gewezen op de forse financiële reserve (acht ton) van de onderwijskoepel Amstelwijs, waaronder Westwijzer valt. Had dat geld niet kunnen worden ingezet voor extra onderwijscapaciteit, om de kleinere klassen te handhaven? Maar volgens B&W heeft Amstelwijs laten weten dat de gekozen indeling van de groepen niet voortkomt uit gebrek aan middelen. De Westwijzer heeft, net als andere scholen, een eigen budget.

Lees ook:Politiek verzet tegen grotere klassen Westwijzer
Lees ook:Basisschool De Wereldbol gaat dicht
Lees ook:GroenLinks vindt wantoestanden De Wending meevallen
Lees ook:VVD: ‘Veeningen, schiet op met nieuwbouw Wending’
Lees ook:Gemeenteraad wil ingreep bij De Wending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.