BBA: Wethouder moet zich aan toezegging AC houden

 

Wethouder Veenboer van Onderwijs kijkt niet objectief genoeg naar alle opties voor de toekomst van het Amstelveen College (AC). Dat vindt Burgerbelangen (BBA). Hij moet volgens die fractie zijn toezeggingen op dat punt nakomen. BBA zegt over informatie te beschikken waaruit blijkt dat een stuurgroep, waarin de wethouder zelf zit, zichzelf de opdracht heeft gegeven een voorstel ‘over de wenselijkheid van verdere verzelfstandiging’ van de school te formuleren. Dat is volgens BBA iets anders dan alle mogelijke opties bekijken.

 

Het schoolbestuur was enige tijd al op weg te fuseren met een Haarlemse stichting, die al 22 scholen exploiteert. Daardoor zou zowel het openbare als het Amstelveense karakter van de school verloren gaan, vonden tegenstanders. De wethouder kwam met de toezegging dat naar alle opties zou worden gekeken, nadat een meerderheid van de raad daarover een motie van VVD en BBA had gesteund.  

.

BBA wil Veenboer in de komende vergadering van de raadscommissie Burgers & Samenleving vragen zijn toezegging gestand te doen en vragen waarom hij akkoord kon gaan met een wenselijkheidonderzoek, terwijl duidelijk alle opties objectief bekeken  moeten worden. Ook zal de fractie hem eraan herinneren dat minister Plasterk van OCW vindt dat er een fusietoets moet komen en er tot die tijd een fusiestop moet zijn. De minister vraagt zich af of de schaalvergroting, die in grote leerfabrieken resulteerde, wel zo goed is voor het onderwijs. BBA vroeg zich dat al eerder af.

Lees ook:PvdA voluit achter verzelfstandiging Amstelveen College
Lees ook:Burgerbelangen: ‘Amstelveen College verliest openbaar karakter’
Lees ook:PvdA trots op aanpassing onderwijsvisie
Lees ook:Gemeentelijke onderscheiding voor scheidend KKC-rector Veenboer
Lees ook:Ouders eisen aftreden bestuur Amstelveen College

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.