Wethouders gaven respectlessen

De wethouders Groot, Hellendall en Veenboer gaven vanmorgen (donderdag 13 november) gastlessen op respectievelijk Karel Eijkmanschool (Assering). openbare basisschool Michiel de Ruyter (Catharina van Clevepark) en basisschool de Akker (Kringloop 471). De lessen gingen over respect. Op 13 november werd voor de derde keer de landelijke Dag van Respect gehouden, in het leven geroepen door de Stichting Dag van Respect.

Die ervaart in de samenleving een toenemend gebrek aan respect. Zij wil jongeren en hun ouders ervan bewust maken dat mensen verschillende ideeën, gewoontes en gebruiken hebben. En dat dat in Nederland mag. Een respectvolle houding is daarom belangrijk.  De Dag van Respect is vooral bedoeld voor leerlingen van de groepen zeven en acht van basisscholen en leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In de aanloop naar de Dag van Respect hebben de leerlingen verschillende lessen over respect gehad: voor jezelf en elkaar, de natuur en de samenleving.

Lees ook:Raadslid Rodrigues Pereira geeft gastles over respect
Lees ook:Verzet afschaffing ideologisch vormingsonderwijs
Lees ook:Van der Laan opent fototentoonstelling over Amsterdam in ISA
Lees ook:Wethouders geven startschot verplichte maatschappelijke stages
Lees ook:Brand in basisschool De Triangel

Eén reactie op “Wethouders gaven respectlessen

  1. Rob Nijkamp

    En nu maar hopen dat respect mbt de samenleving ook betekent dat er informatie is gegeven dat goed zorgt voor het geld van de gemeente! Is volgens mij allang weer vergeten door wethouder Hellendall, want het was niet zijn schuld. Zomaar 15 miljoen euro kwijt, maar niemand heeft het gedaan. . Wethouder Veenboer heeft uit respect vast gezegd hoe je omgaat met inwoners van de gemeente bij het realiseren van een “opvangplek”. Zelfstandig besluiten en achteraf praten met de bewoners.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.