Peuterspeelzalen (weer) aan regels gebonden

Hoewel het nieuwe college de hoeveelheid regelgeving drastisch zegt te willen verminderen, heeft het al weer een nieuwe verordening aan de gemeenteraad voorgesteld. Voor peuterspeelzalen. De vorige gemeenteraad besloot vorig jaar daar juist van af te zien.

Er bestond voorheen een verordening voor kinderopvang. Die verviel begin vorig jaar, omdat er een nieuwe wet met landelijk vastgestelde kwaliteitsregels kwam. Maar onder die wet vallen niet de peuterspeelzalen. Dus zou daarvoor weer een lokale ‘wet’ moeten komen, maar de raad bedwong zich. Dat moet hij niet langer doen, vinden B en W. Er ligt een verse verordening op tafel. Volgens het college ontstaan er in de praktijk problemen, omdat bijvoorbeeld onduidelijk is welke criteria de GGD moet hanteren bij inspecties en er niet kan worden opgetreden als de kwaliteit van de opvang niet voldoet.Vergunning zijn vervallen, omdat daarvoor geen wettelijke grondslag meer is.

Lees ook:Koops bekrachtigt overname peuterspeelzalen
Lees ook:Mogelijk Amstelveense regels tegen taxijungle
Lees ook:Speciale gemeentelijke regeling voor gehandicapt raadslid
Lees ook:PvdA: Mosquito wettelijk ontoelaatbaar
Lees ook:GroenLinks: ‘Wethouder negeert motie peuterspeelzalen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.