Elsenhove blijft bestaan

Ondanks € 170.000 aan bezuinigingen op natuur- en milieu educatie (NME) blijft speelboerderij Elsenhove bestaan. Eerder dreigde die te moeten verdwijnen. De boerderij wordt verbouwd om te voldoen aan wettelijke eisen. B en W hebben daartoe een voorstel aan de raad voorgelegd. Er komt een volwaardig, door de raad gewenst, NME expertisecentrum op Elsenhove. Dat bleek niet mogelijk in combinatie met zware bezuinigingen. Om die toch te bereiken wordt het NME-aanbod afgeslankt.

De medewerkers kunnen zich vrijwel volledig richten op het primair onderwijs. De ondersteuning verschuift van uitvoeren naar adviseren, faciliteren, organiseren en informeren. Ook wordt de lesruimte in het Broersepark afgestoten en verhuizen de NME-medewerkers naar het raadhuis. Lesprojecten vinden nog wel plaats op Elsenhove, in de schoolomgeving en op specifieke locaties, zoals het afvalbrengstation. Voor de speelboerderij zoekt de gemeente naar mogelijkheden voor extra eigen inkomsten door fondswerving en sponsoractiviteiten. Om de voorbeeldfunctie van Elsenhove als kinderboerderij in de toekomst te kunnen behouden, is verbouwing nodig. Volgens wethouder Alink is de toekomst van Elsenhove veilig gesteld. “Elsenhove geniet een grote naam in Nederland, vervult een belangrijke educatieve, recreatieve en sociale functie voor de jeugd. Dat moet zo blijven”.

Lees ook:Burgemeester bezoekt Elsenhove
Lees ook:Afgebrande veenschuur herbouwd op speelboerderij
Lees ook:Elsenhove 40 jaar in 2016
Lees ook:Poppenkast Stromboli op Elsenhove
Lees ook:Elsenhove beste leerbedrijf dierverzorging

Eén reactie op “Elsenhove blijft bestaan

  1. Rien Buter

    Dit is duidelijk de moeizame strijd van een goed beleid tegen een structureel gebrek aan geld. Tenzij….
    Ja tenzij bijvoobeeld de uitgaven voor een geheel overbodig GOLFODROME voor een deel eens hiernaartoe zouden kunnen worden overgeheveld. Daar zouden veel meer mensen, van veel noodzakelijker te helpen doelgroepen mee gediend zijn.,

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.