Door recycling kans op € 1000 voor goed doel

Amstelveners die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee binnenkort een lokaal goed doel ondersteunen. Als Amstelveen tenminste tot de 25 winnende gemeenten behoort. Van Koningsdag af doet de gemeente mee met de Wecycle-inzamelactie, waarmee een lokaal goed doel kans maakt op een sponsorcheque van € 1.000. De gemeente moet vóór 14 april de keuze voor het lokale goede doel doorgeven. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Als de gemeente geen keuze maakt, wordt Amstelveen Oranje aangewezen als het goede doel. In diverse gemeenten doen inwoners suggesties voor het goede doel of vraagt de gemeente inwoners om suggesties.

De inzamelactie loopt van de dag na Koningsdag tot en met 31 augustus. Wie in die periode op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, gaat ter plekke met de mobiele telefoon naar de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is en scoort hij een punt. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen een Wecycle-sponsorcheque van 1.000 euro voor het gekozen lokale goede doel. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

 Niet in milieu

De inzamelactie in de gemeente is gericht op het inleveren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Dankzij inspanningen van stichting Wecycle krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven,zegt zij. “Hiervoor werken we samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.”

Door optimale recycling met de modernste technieken worden volgens de stichting grondstoffen voor nieuwe producten uit oude gehaald. “Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden en we voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden.”

Lees ook:€1.000 voor Avond4daagse door recycling
Lees ook:School voert actie recyling e-apparaten
Lees ook:School Kindercampus King ontvangt Wecycle-certificaat
Lees ook:Cheque uit recycling voor Avond4daagse
Lees ook:‘Breng na Koninginnedag niet verkochte apparaten naar afvalstation’

Eén reactie op “Door recycling kans op € 1000 voor goed doel

  1. Frank

    De burger moet alles scheiden, maar levert het de burger in geld ook wat op, dan behalve drie zakken aarde verpakt in plastic?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.