Subsidie voor verwijderen asbestdaken

Omdat er in 2024 geen asbestdaken meer mogen zijn in het land, heeft het Rijk een subsidieregeling voor het verwijderen daarvan in het leven geroepen. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor er volgens het Rijk asbestvezels vrijkomen in de leefomgeving, wat slecht is voor de gezondheid. Eigenaren van asbestdaken moeten die voor 2024 moeten laten verwijderen.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu denkt door de subsidie de verwijdering te stimuleren.

De regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Het aanvragen van subsidie is mogelijk tot 31 december 2019 en moet binnen zes maanden na verwijdering van het asbestdak door een erkend bedrijf worden aangevraagd.

De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000,- per adres. Dakbeschot of andere asbesthoudende toepassingen komen niet in aanmerking voor deze regeling. Na 2024 moet het asbest ongesubsidieerd worden verwijderd als dat in een dak wordt ontdekt en kan de gemeente handhavend optreden.

Meer informatie over het aanvragen van subsidie en de voorwaarden is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: https://mijn.rvo.nl/subsidieregeling-verwijderen-asbestdaken

 

Lees ook:Weer subsidiepot voor energiebesparing in woningen
Lees ook:Subsidie voor duurzaam energie opwekken
Lees ook:Buurtfeesten toegenomen door subsidie
Lees ook:Subsidiepot energiebesparing is alweer leeg
Lees ook:Nog subsidiegeld beschikbaar voor energiebesparing in woningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.