Groene vlag gehesen op ISA

De International School of Amsterdam (ISA) aan de Sportlaan kreeg vandaag (dinsdag 6 september) het internationale eco-keurmerk ‘Groene Vlag’ als eerste school in Nederland.   De vlag werd uitgereikt door de nationale Eco-Schools coördinator Anne de Klerk en is de hoogste onderscheiding die een school kan krijgen voor activiteiten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij de uitreiking was wethouder Groot van milieu en EZ aanwezig. Volgens de ISA wordt ook in het onderwijs duurzaamheid steeds belangrijker. Via het programma Eco-Schools kunnen scholen werken aan een groene en duurzame omgeving. De ISA heeft onder meer een Green Team, bestaande uit leerlingen, leraren en ouders. In verschillende commissies en werkgroepen zijn meer dan 160 (van de bijna duizend) leerlingen bezig met verschillende aspecten van duurzaamheid.Hoofdpunten van het programma zijn energie, afval en water. Door onder meer bewegingssensoren voor licht in de lokalen aan te brengen, maar ook door alle leraren te vragen niet alleen computers aan het eind van de dag uit te zetten, maar ook scherm,  printer en speakers, nam het energieverbruik in drie jaar tijd met 17% af. Door betere afvalscheiding van papier en plastic daalde het volume restafval met vijftig procent. Leerlingen werden ook bewust gemaakt van het gebruik en verspilling van water. Er zijn werden waterpunten aangelegd waar zij hun gerecycelde waterflessen kunnen bijvullen in plaats van steeds nieuwe flessen te kopen.

Om alle activiteiten te ondersteunen en onder de aandacht van de leerlingen en ouders te brengen werd – na een competitie onder de leerlingen – een Green Team-logo gekozen. Ook is er een Green Team website met nieuws, activiteiten en eco-columns. Verder heeft de school een eigen eco-code. Ook binnen het onderwijs programma zijn leerlingen van de school met duurzaamheidthema’s bezig. De International School is – evenals veel bedrijven, instellingen en de gemeente – een van de ondertekenaars van het plaatselijke duurzaamheidconvenant.  Groot feliciteerde de leerlingen met het behalen van de Groene Vlag. Het hijsen van de Groene Vlag was het hoogtepunt van de bijeenkomst.

Lees ook:International School krijgt Groene vlag
Lees ook:Kleine particuliere school voldoet aan eisen
Lees ook:Internationale school krijgt groene gevel van gemeente
Lees ook:Zonnedak AC compleet: 284 panelen
Lees ook:Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.