Ook coalitie wil hogere huisvuilheffing

Evenals oppositiepartijen PvdA en D66, wil nu ook de volledige coalitie het tarief voor het ophalen van huisvuil verhogen, hoewel zij in principe tegen lastenverhogingen voor de burgers is. Zowel oppositie als coalitie stellen voor kosten van het reinigen van straten onder te brengen bij de afvalstoffenheffing (voor huisvuil), die kostendekkend moet zijn. De coalitie wil daarmee de door B&W voorgestelde versobering van de straatreiniging voorkomen, die een ton zou opleveren.

De versobering zou onder meer inhouden dat er minder zwerfafval wordt opgehaald om de openbare ruimte en afval bij ondergrondse afvalcontainers kan worden neergezet. De coalitie (VVD, CDA, ChristenUnie, Ouderencombinatie en Burgerbelangen) vindt de door B&W voorgestelde bezuinigingsmaatregelen slecht voor milieuhygiƫne en sociale veiligheid. Ook denkt zij dat afval bij containers en overmatig zwerfvuil visueel niet aanvaardbaar is. Het huidige kwaliteitsniveau van straatreiniging moet gehandhaafd blijven, vindt ze. Hoeveel de afvalheffing daardoor omhoog moet, geven de partijen niet aan. In een vanmiddag in te dienen amendement zeggen zij alleen dat het tarief moet worden aangepast.

Lees ook:Onderzoek: kan tarief omlaag door afvalscheiding?
Lees ook:SP wil scheiding huisvuil opvoeren
Lees ook:Huisvuil bij flats gaat ondergronds
Lees ook:Gemeente wil scheiden huisvuil verbeteren
Lees ook:Steeds meer karton en blik bij plastic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.