Gemeente stelt gescheiden inzameling plastic uit

De gemeente begint nog niet met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Zij wil eerst zien welk resultaat dat in andere gemeenten oplevert en gaat niet in op het verzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) er ook vast mee te starten. Sinds eind 2007 lopen er proeven in 35 gemeenten. Zo wordt ervaring opgedaan met huis-aan-huis inzameling met zakken en een brengsysteem met ondergrondse en bovengrondse containers. De resultaten van de proeven zijn in het najaar bekend. Aan de hand daarvan wil Amstelveen het meest geschikte inzamelsysteem kiezen.  

 

De VNG heeft tussentijdse afspraken met het bedrijfsleven gemaakt over de vergoedingen aan gemeenten voor de inzameling van het afval. Maar door een versnelde start daarmee is het niet mogelijk deze vergoeding te toetsen in de praktijk. Een extra reden voor de gemeente om niet versneld het Besluit Verpakkingen uit te voeren. Zij is het er overigens wel mee eens dat de gescheiden inzameling van plastic milieuwinst oplevert.

 

 

 

 

Lees ook:Promotieteam voor scheiden plastic
Lees ook:Gemeente wil minder restvuil hebben
Lees ook:Hoeveelheid afzonderlijk ingeleverd plastic steeg 40%
Lees ook:Elf kilo plastic afval per huishouden
Lees ook:Onderzoek gescheiden inzameling wegwerpluiers

3 reacties op “Gemeente stelt gescheiden inzameling plastic uit

 1. Leo

  Zou het nu echt zo zijn dat plstics apart wordt ingezameld en verwerkt. De afvalcentrales verbranden meestal gewoon alles in bulk, en lege batterijen gaan naar een dumpplek in Hongarije of Afrika. Zonde van al het werk en de moeite.
  Was goed om even te zien welke redacteur dit webblog onderhoudt. Zeker als ‘buren’ want Amstelveen ligt op een letterlijke steenworp afstand van de woonstek.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Martijn

  Natuurlijk. De overheid wil alleen maar het leven voor burgers steeds moeilijker maken. We moeten steeds meer. Als de belastingdienst zegt dat ze het wel gemakkelijker kan maken, wordt bedoeld: gemakkelijker voor onze dienst, moeilijker voor onze slachtoffers. We moeten ook steeds meer afval scheiden, volstrekte nonsens, maar de mythe moet in stand worden gehouden. Daar is inmiddels een hele bedrijfstak van afhankelijk tenslotte.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ilana

  Het wordt wel tijd dat er op plastic gescheiden wordt in Nederland/Amstelveen. Vele andere landen doen het al tijden.

  We willen alleen wel zeker weten dat het plastic vervolgens ook gescheiden wordt verwerkt en gerecycled. Daar bestaat nog steeds twijfel over. Laat de gemeente daar eens duidelijk en eerlijk over zijn!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.