RTVA: nog twee betaalde krachten

Hoewel de lokale omroep RTV Amstelveen vorig jaar nog klaagde over te weinig subsidie en er financieel slecht voorstond, heeft het station nu twee nieuwe betaalde krachten aangetrokken. Maar die gaan geld opleveren, denkt het bestuur. Edwin van Reijsen en Meindert Schut storten zich op respectievelijk reclame en journalistiek (door RTVA met ‘content’ aangeduid).

Volgens voorzitter Pieter Monkelbaan krijgen de twee niet een vast salaris, maar is de bedoeling dat het duo geld binnen brengt. Er is sprake van een ‘no cure no pay’ basis. Er zijn ‘serviceovereenkomsten’ gesloten, zegt het bestuur. Het denkt dat de twee de omroep verder gaat ontwikkelen. Er is een zogenoemd ‘servicecontract’ met hen gesloten, meldt RTVA.

Edwin van Reijsen is aangetrokken als Commercieel Manager, om RTVA een stevige commerciële basis te geven. Daarbij valt te denken aan adverteerders en sponsors. Het is de bedoeling dat zijn inspanningen ‘een positieve impuls’ geven ‘aan de kwaliteit van het programma-aanbod en de financiële continuïteit van de organisatie ‘, zegt RTVA.

Volgens Van Reijsen heeft lokale informatie toekomst, omdat steeds meer mensen willen weten wat zich dichtbij hun huis en in hub buurt afspeelt. “RTVA heeft alle aspecten en faciliteiten om de reeds ingezette groei verder uit te bouwen”, zegt hij. “Wij zullen met deze samenwerking onze maatschappelijke verantwoordelijkheid combineren met interessante nieuwe ontwikkelingen als een app, een nieuwe website, technische vooruitgang en een kabelkrant.”

Meindert Schut gaat als Content Manager (concepten en journalistieke ontwikkeling) zorgen voor ‘produceren van nieuwe programma’s, de verdere verbetering van de kwaliteit van de content op het gebied van internet, tv en radio en bijdragen aan de optimalisatie van journalistieke en redactionele processen binnen de werkorganisatie’, zegt RTVA. Maar als hij uit meeropbrengst moet worden betaald, is de vraag hoe dat valt te meten en of hij dan voor zogenoemde advertorials (betaalde redactie) gaat zorgen. RTVA laat zich er op voorstaan een (door de overheid gesubsidieerde) publieke omroep te zijn, waarvoor sluikreclame krachtens de mediawet is verboden, maar lijkt nu de kant van de commerciële omroepen op te gaan. Lokale journalistiek moet wat hem betreft worden versterkt. “Zeker nu er zoveel taken van de centrale overheid richting de gemeenten zijn overgeheveld.” Naar zijn mening heeft RTVA veel potentie en gedreven medewerkers.

BNR

Van Reijsen ontwikkelt en adviseert hij bedrijven over online communicatie. Hij werkte onder andere voor Microsoft, RedBull, Unilever, KS, Concertgebouw, Unilever en vele MKB-bedrijven.

Schut is freelance journalist, presentator, projectleider bij journalistieke producties en eigenaar van Schut Media Solutions. Hij was werkzaam als adjunct hoofdredacteur bij de commerciële zenden BNR Nieuwsradio en presenteert daar nog de Nationale Autoshow en BNR Eyeopeners over innovaties met impact. Hij is ruim 17 jaar journalist. In het verleden werkte hij ook voor Talpa, Eyeworks en AT5.

 

 

 

Lees ook:RTVA-hoofdredacteur moet zelf sponsors zoeken
Lees ook:Raad ziet als lokale journalistiek vooral RTVA
Lees ook:GroenLinks wil RTVA helpen
Lees ook:RTVA redt het nu zonder 170 mille subsidie
Lees ook:Glas

6 reacties op “RTVA: nog twee betaalde krachten

 1. Frank

  Daarom gaat in de zomermaanden de knop op constante herhaling, maar ja de gemeente wil hun propagandazendertje niet kwijt en nu wordt weer een rookgordijn opgetrokken om de subsidiekraan wat verder open te draaien ten koste van de belastingbetaler. Ik ben ook wel benieuwd van welke politieke huize deze 2 nieuwe medewerkers zijn. Misschien wel de SP. Wie weet? Wat denkt u zelf?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Welkom bij de Kabeltjeskrant.

  “RTVA heeft alle aspecten en faciliteiten om de reeds ingezette groei verder uit te bouwen”, zegt hij. Uit welke cursusboek komen dit soort visionaire opmerkingen ?

  “Volgens Van Reijsen heeft lokale informatie toekomst, omdat steeds meer mensen willen weten wat zich dichtbij hun huis en in hub buurt afspeelt.” Ik zou wel eens willen weten waarop deze uitspraak gebaseerd is ?

    /   Beantwoorden  / 
 3. PeterPC

  ” Ik ben ook wel benieuwd van welke politieke huize deze 2 nieuwe medewerkers zijn. Misschien wel de SP. Wie weet? Wat denkt u zelf?”

  Gezien de reactie van Rotary en jouzelf zullen dat nooit SP’ers zijn.

  Nikserigheid maken we al genoeg mee in de MSM.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Hoi PC, wat heeft nikserigheid voor relatie met de SP ?

   Neem me mee in jouw denkwereld ? Lijkt me heel leerzaam. Maar tot nog toe is het bijna niet te doen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    PC en denkwereld? Waar???

      /   Beantwoorden  / 
   2. PeterPC

    “PC en denkwereld? Waar???” Dit is bijv. nikserigheid van een vooraanstaand SP lid.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.