Ruim 100 uur radio van Dorpsplein

Zoals bekend is Serious Kerst van 19 tot en met 24 december de Amstelveense actie om geld in de zamelen voor 3FM Serious Request. Terwijl in Haarlem de DJ’s van 3FM zich opsluiten in een glazen huis, staat op het Dorpsplein een Amstelveense variant daarvan. Die wordt bemand door RTVA. De lokale zender gaat er ruim 100 uur uitzendingen maken en men kan er voor € 5 een plaatje aanvragen, onder meer via [email protected].

In het Amstelveense Glazen Huis zijn onder meer gastpresentatoren aan het werk en zijn live optredens. De organisatie roept Amstelveners op in actie te komen en geld in te zamelen voor het 3FM Serious Request doel van dit jaar: Hands off our girls. De gehele Amstelveense opbrengst wordt op 24 december overhandigd in het Glazen Huis in Haarlem.

‘Hands off our girls’ is een actie tegen meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. Het geld gaat naar het Rode Kruis, dat de slachtoffers opvangt en helpt een leven op te bouwen.

Op het Dorpsplein is elke dag een aantal uren live radio te horen door het publiek en er is entertainment voor jong en oud. Voor glühwein, warme chocomel en warme happen kan men terecht in de winterbar. Het volledige programma is te vinden op www.seriouskerst.nl.

Darten of pokeren

Er zijn veel mogelijkheden om eigen acties op te zetten, bijvoorbeeld met het werk, de buurt, de school, verenigingen, vrienden of zelf”, zeggen de organisatoren. Zoals organiseren van een huiskamerconcert of een etentje, lege (statiegeld) flessen ophalen, cupcakes verkopen of een heitje voor een karweitje organiseren. “Sportievelingen kunnen een sponsorloop organiseren of in de sportkantine een dart- of pokertoernooi houden. Of lever bij het Glazen Huis op het Dorpsplein VVV-bonnen in die al tijden in een lade liggen. Het Rode Kruis verzilvert ze voor het goede doel van 3FM Serious Request”, meldt RTVA.

Donaties

Donaties kunnen naar het Glazen Huis op het Dorpsplein worden gebracht of overgemaakt op rekeningnummer NL96ABNA0604708084 ten name van Serious Kerst. Donaties ook de opbrengsten van de aangevraagde plaatjes gaan 100% naar het Rode Kruis voor ‘Hands off our girls’, zeggen de organisatoren.  Op 24 december worden alle donaties van heel Amstelveen aangeboden in het Glazen Huis van Serious Request in Haarlem.

 

 

 

Lees ook:Humberto Tan sluit Serious Kerst af
Lees ook:Burgemeester opent Serious Kerst
Lees ook:Serious Kerst brengt ruim 15 mille op
Lees ook:HWC-leerlingen in actie voor ‘Serious Request’
Lees ook:‘Glazen Huis’ in Oude Dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.