Programma rond Oranje en bevrijdingsfeesten

Foto: amstelveenweb.com

Op 26 april 2017, de avond voor Koningsdag, trapt Amstelveen Oranje de festiviteiten af met een show op het Stadsplein. Van 17:00 tot 21:00 uur zijn er diverse kinderactiviteiten. Kleine kinderen kunnen een gat in de lucht springen op één van de springkussens, zich laten schminken en bijkomen met popcorn, limonade of een suikerspin.

Rond 21.45 uur is Slagwerkgoep Bovenkerk er en rond 22.00 uur een vuurwerkshow.  Op Koningsdag (27 april) bruist Amstelveen van de activiteiten in de verschillende wijken. De burgemeester maakt een tour door Amstelveen om bij alle vrijmarkten even een kijkje te nemen bij de kinderen. Er zijn vrijmarkten aan de Amsterdamseweg (Molenweg tot aan de rotonde), in het Oude Dorp en de Stationsstraat, aan het Westwijkplein in Westwijk, in het Urbanuspark in Bovenkerk, rond de Bolder aan de Groenelaan, rond het Catharina van Clevepark in Randwijck en op het Stadsplein.

 

Burgemeester Mirjam van ’t Veld wordt op haar ‘Amstelveen Oranje’ rondrit door de wijken vergezeld door wethouders, raadsleden, nieuw gedecoreerde stadsgenoten en dit jaar ook door enkele in onze gemeenste gevestigde vluchtelingen en statushouders (in het kader van  “Mensen maken Amstelveen”). De bustour start op het Stadsplein en trekt dan onder muzikale begeleiding achtereenvolgens langs Bovenkerk, Westwijk, Middenhoven, Randwijck, Nes aan de Amstel en eindigt in het Oude Dorp.

Amstelveen Oranje verzorgt ook in elk van de elf Amstelveense tehuizen (zie hieronder) een muzikaal programma onder het genot van oranjegebak. Naast alle bewoners zijn ook de verzorgers en familieleden van de bewoners welkom. Deze moeten zich wel even van tevoren bij het betreffende tehuis melden. De optredens worden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rabobank Coöperatief Fonds.

Tehuizen

In het Huis aan de Poel (Populierenlaan 21) treedt Hans Baaij op, in  wijkcentrum Middenhof (Willem Dreesweg 155) en bij  Klaasje Zevenster (Klaasje Zevensterstraat 67) Diva Dichtbij, in Belmonte (Laan v.d. Helende Meesters 472) Tralala, in Zonnehof (Salamander 2) Diva Dichtbij, in Zonnehuis Westwijk (Jasmijnlaan 2) Michel van Grinsven, in De Luwte (Wimbledonpark 361) Hermano, in  het Zonnehuis (Groenelaan 9) en bij Beth Shalom (Groenelaan 9) Aleida Plat, bij WZC Groenelaan  (Helpende Hand 9) Rene Trok en bij Nieuw Vredeveld (Rembrandtweg 428) Diva Dichtbij.

De programma’s voor 4 mei (dodenherdenking) en 5 mei (Bevrijdingsdag) volgen later.  Amstelveen Oranje wel weten dat  het Bevrijdingsdagprogramma in het teken zal staan van duurzaamheid. Dat komt onder meer tot uiting in kraampjes met een gevarieerd aanbod aan biologische streekproducten, electrische auto’s en fietsen en de winnaar van de World Solar Challenge 2017: de Nuon Nuna Solar van de TU Delft.

Lees ook:Veelkleurig programma Koninginnedag
Lees ook:Organisatie oranjefeesten nu door ‘Amstelveen Oranje’
Lees ook:Oranjetoer van burgemeester
Lees ook:‘Feestwijken’ op Koninginnedag onbereikbaar met auto
Lees ook:Grond nieuwbouw Zonnehuis overgedragen

4 reacties op “Programma rond Oranje en bevrijdingsfeesten

 1. Jan Demming

  Ook in Middenhoven bij De Meent is er de populaire en drukbezochte vrijmarkt. Mogelijk vergeten door te geven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerben

   Men wil vermoedelijk concentreren met oog op de inzet.
   Middenhoven valt niet op en kan het zelf wel af.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan Demming

    Gerben, daar ZEG je wat! En je hebt nog gelijk ook.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Koningsdag???? Ik vier nog steeds koninginnedag !!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.